top of page
  • Skribentens bildTor

Solresefeber

Hej! Då det är Corona tider har man ju avstått från att resa men ligger det någon solresa för mig här under hösten? Eller blir det en resa längre fram!

Anna


Det är många som drömmer om solsemestern just nu

Svar: Du kommer få erbjudande om resa tillsammans med vänner som också är hett sugna och det finns ett fönster för det först nu under augusti då det blir nästan tropiskt i delar av Sverige dit det är lätt att resa och som kommer ge lite av den tropiska kick som du vill ha (typ spahemester). Men den fulla upplevelsen kommer tyvärr dröja.

Det finns bra priser och flera orter som man kan åka till under hösten men kom ihåg – utbudet, möjligheterna och stämningen kommer inte vara den du minns eller söker. När man är på den typen av härlighetstripp är det ju all stress och oro man vill komma bort från – inte se små svarta orosskuggor i varje hörn.

Så om du ”nöjer dig” med en mindre upplevelse är Sverige eller Svarta havet bästa augustitipsen för dig och sedan Afrika under resten av året och vintern MEN var väldigt noga med att kolla upp resort, land och restriktioner med flera parter (UD, WHO, researrangören, landets hemsida, ortens hemsida mm, mm) innan du åker och boka resan så nära avresedag som möjligt. Vissa delar av Afrika är fortfarande väldigt ”Corona-svala” medan andra är under återhämtning och en del i värsta utbrottet så du vill välja rätt och åka medan informationen är färsk så att du hinner hem igen innan läget ändras (det går ofta oerhört fort)

Men mitt stora tips om du verkligen vill ha en upplevelse som räcker livet ut är det att spara reskassan till nästa år för det väntar glädjebesked (troligen i mars med genomslag ifrån och med april, maj enligt horoskopen) och att vara med på ”återuppöppningsvågen” kommer vara som att rida på en gjädjeraket, både för resenärer, arrangörer och lokalbefolkning. Vill du ha lyckliga människor runt dig men praktiskt strul är april den bästa resmånaden medan maj, juni är bättre om du föredrar att ha det bekvämt för då har folk hittat tillbaka till rutinerna

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page