top of page
  • Skribentens bildTor

Snårig bostadssituation

Hej! Jag undrar om ni kan se något gällande min boendesituation? Där jag bor nu är ohållbart med jobbiga grannar, mesig värd och ansträngande rättsprocesser.

Finns det något hopp för mig i form av upprättelse eller kanske t o m en flytt för min del till ett bättre och trivsammare boende? Allt detta tär på krafterna och min hälsa... Tack på förhand!

Trött


Du lär vinna men kanske borde fundera på att flytta i alla fall.

Svar: Som du så mycket väl vet är det stor skillnad på att ha rätt och att få rätt.

Dock så kommer tålamod i kombination med kunskaper och hänsynslöshet ge dig den upprättelse du söker. Det kommer lösa sig och du får rätt MEN dels kommer det ta tid och dels kommer segerns sötma tappa smak eftersom det blir en hård och rätt obehaglig kamp.

I slutänden gör det att det finns en liten risk att ditt hem tappar lite av sin charm och att det gör det svårt för dig att riktigt trivas i ditt hem.

Den känslan går över men det kommer ta lite tid.

En alternativ lösning är att börja snegla på andra bostäder redan nu att ha i bakfickan tills efter du vunnit eller tills du känner att kampen inte är mödan värd.

Du kommer märka att det är lättare än du tror att hitta trevliga lägen och lösningar.

Men rådet till dig blir att ta striden för rätt är rätt och flyttar du för att undvika bekymmer kommer det bli svårare att känna att du flyttade till ditt nya hem och mycket lättare att uppleva att du flydde från ditt nuvarande boende. Den upplevelseskillnaden kommer betyda en hel del för hur du trivs i ditt nästa hem.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page