top of page

Ska vi kämpa på eller separera?


Jag står inför ett vägskäl där det efter en massa år tagits en diskussion mellan mig och min sambo om separation. Vi har haft sådana ensidiga diskussioner tidigare där det oftast bara är hon som vill lämna mig, men jag vill fortsätta försöka. Nu de senaste månaderna har jag själv kommit in i tankarna att det kanske inte ska vara vi.

Vi har gemensamma barn som är i skolåldern och vårt primära argument för att hålla ihop är för barnens skull.

Mitt jobb tär på både mig och henne, men egentligen känner jag en ganska rejäl tomhet överlag även i andra aspekter av livet, inte bara jobbet. Vad tror ni om detta, är vi menade att vara tillsammans eller är det bäst att gå vidare och göra det bästa i ett nytt liv?

"E"


Svar: Jag började med att titta på era horoskop och ni passar inte särskilt bra ihop, egentligen, men ni är väldigt bra på att lösa problem och konflikter på ett effektivt och trevligt sätt. I övrigt undrar jag om det kanske är något särskilt, delat intresse som utgjort limmet mellan er? Det kan också vara så att er relation baseras på att ni båda två är ovanliga människor med många facetter - ni är inte lika, och ni matchar inte, men ni delar detta att ni inte är "som de flesta". Det kan också skapa en gemenskap.

Det verkar osannolikt att ni letar efter samma saker i livet. Det är i och för sig inget måste för att en relation ska fungera. Men jag misstänker att det kan vara så att det finns andra saker som verkligen inte fungerar och som nu belastar relationen på ett sätt som belyser var den är svag (ni är bra på att lösa gemensamma problem, men inte yttre - ni ger inte varandra stöd eller trygghet när det är en av er som drabbas, och inte ni två som par).


Min bedömning är att förutsättningen för att ni ska kunna fungera tillsammans är att resten av livet går hyggligt för er båda två. Och jag tror som sagt att det är där skon klämmer; det gör det inte. Ditt jobb är uppenbarligen ett problem och troligen inte det enda problemet.

Det här gör också att en separation kanske inte är en dålig idé men det är inte heller någon lösning. Problemen, tröttheten och tomheten har inte sina rötter i er relation utan någon annan stans.


Mina änglakort säger ungefär samma sak - du har viktiga sidor och talanger som inte får något utrymme och du lever ett liv som hela tiden sliter på dig, du mår kort sagt inte särskilt bra. (Jag kan inte fråga korten om din sambo men jag misstänker att hennes läge också är knepigt.) Du har också en förlust eller ett trauma i bagaget som du har stuvat undan utan att kunna bearbeta det ordentligt, och även detta tär på dig. Nu har du nått en punkt där det nästan måste komma en förändring, men innan du fattar något beslut behöver du sätta dig ner i lugn och ro och gräva fram vad som egentligen är fel. När du vet det, då kan du också börja fatta beslut som leder dig åt rätt håll.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page