top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Ska jag ta på mig ett fackligt uppdrag?

Fråga Tor och Hanna:

Har under en tid endast tillhört A-kassan men funderar nu på att gå med i facket igen. Jag vet att det finns en möjlighet att jag blir tillfrågad om något fackligt uppdrag när årsmötet kommer. Ska jag acceptera uppdraget även om det skulle gälla ordförandeposten? Kommer jag att kunna tillföra något som kan bli till gagn för medlemmarna? Jag har under de senaste månaderna fått en känsla av att jag borde engagera mig fackligt, och min intuition brukar veta vad som är rätt men ändå så behöver jag lite råd på vägen, och då gärna av Er.

"Rådvill"


Att gå med i facket är alltid en bra idé

Svar: Du bör tänka dig för ganska noga innan du tar nya uppdrag. Att gå med i facket är en bra idé men det finns skäl som talar mot att du engagerar dig aktivt som jag tror att du känner till dem bättre än jag gör. Kanske finns det en annan väg du kan gå? Det viktigaste är att du inte fastnar i en statisk situation som ingenstans leder, som bara tröttar ut dig utan att ge dig något i gengäld när du egentligen behöver något nytt. Det kan finnas goda möjligheter som döljs av inledande svårigheter. Granska dina alternativ väl.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page