top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Ska jag göra slut?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Borde jag avsluta förhållandet med min sambo?

”A”


De kommande 2 åren blir jobbiga för alla dina relationer

Svar: Borde är svårt att svara på eftersom det kommer ner till varför du gör något mer än till vad du gör.

Det du inte borde är att vara kvar i ett förhållande som du tvivlar på. Antingen känner du att det vore värt att fortsätta OM det går att göra förhållandet bättre, eller åtminstone till det de var när du trivdes i förhållandet. Då är det definitivt värt att stanna.

Eller så ger förhållandet så mycket att det är värt att bygga vidare på trots att det saknar en del av det du önskar och du vet att det inte kommer att uppstå.

Om inget av de två skälen att stanna finns är det definitivt läge att ta en ordentlig funderare på vad du vill göra med resten av ditt liv.

Det jag kan säga är att partnerskap och kärlek kommer att vara i fokus för dina tankar under ganska lång tid framöver.

Det kommer inte handla bara om känslor utan också om praktiska saker.

Från och med nu fram till februari – mars 2022 kommer dina behov av förhållanden att vara andra än du får ut av dem och det gör att OM du avslutar detta förhållande kommer du inte att ha ett stabilt förhållande du trivs i förrän tidigast då, alltså våren 2022.

OM du fortsätter förhållandet kommer du ha exakt samma utmaningar och exakt samma tankar men, på gott och ont, så kommer du inte vara ensam om dem. En del praktiska saker blir lättare att hantera medan de känslomässiga sidorna kommer bli jobbigare.

Så om du söker kärleken kommer ett uppbrott inte hjälpa mycket men om du behöver ändra på ditt liv är det möjligen en bättre idé.

Frågan är helt enkelt – vad i ditt förhållande är värt att hålla tag i, vad kan bli bättre och är det tillräckligt för att motivera att du är kvar.

Svaret har du redan inom dig och ingen annan än du ska göra det valet.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page