top of page
  • Skribentens bildTor

Ska jag gå tillbaka till skolbänken?

Funderar på att studera till hösten. Kommer vi att fixa det ekonomiskt? Ska jag läsa till barnskötare eller förskolelärare.

Lena

Förskolelärare är rätt val för dig

Svar: Ekonomin kommer kräva lite planering och det lönar sig att kolla på alla avtal som lån, försäkringar och vilka streamingtjänster ni har för här finns det en hel del att hitta (många bäckar små…). Med det kommer ni fixa det ekonomisk. Kolla dessutom med din kommun om det finns ett utbildningsprogram där man kan jobba 50% och plugga 50%, det gör att det tar längre tid att bli klar men det ger en inkomst under tiden.

Förskolelärare är det bättre valet då det ger fler jobbmöjligheter och är det som kommer efterfrågas i framtiden. Du har alla förutsättningar för att klara studierna galant och som tillägg vore en inriktning eller breddningskurs i bild en jättebra idé. Du har talang och öga för konst och det ger inte bara fler pedagogiska verktyg utan kommer också tillföra livsglädje och nya kunskaper som gagnar dig och ditt liv i övrigt också.

Det kommer kännas lite överväldigande att börja plugga nu till hösten men ge det lite tid – du finner din plats under september – oktober.

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page