top of page

Ska jag gå i pension?


Jag har blivit erbjuden att gå i pension eftersom arbetsgivaren säger upp en massa folk. Min undran är ska jag ta emot erbjudandet eller fortsätta jobba tills min rätta pensionsålder är inne?

"E"


Svar: Kortens råd är att du fattar ditt beslut när du inte är på jobbet. Ta helst en liten minisemester eller åtminstone en riktigt ledig helg, och ge dig ut i naturen. Det är där du bäst hör din inre röst. För du vet redan vilket beslut som är bäst för dig. Det är, ska också, påpekas, ett väldigt jämnt lopp mellan alternativen så det är egentligen viktigare att du känner att du har fattat ett beslut som du själv är nöjd med än att det blir "rätt" beslut.


Både änglakorten och min tarotlek Takami la till att det du ska sikta på efter att du har gått i pension är att äntligen ge maximalt utrymme till ditt kreativa skapande. Men det spelar inte så stor roll om det blir nu eller om några år.

Takami säger också att den största skillnaden mellan att gå i pension nu eller sen är att det blir en något större ekonomisk nedgång om du går i pension nu, men i gengäld får ditt kärleksliv ett uppsving. Det är för övrigt möjligt att ekonomin vänder uppåt på sikt, men det beror på vad du gör med din tid och det finns också en del andra faktorer som spelar in, så det är en osäker förutsägelse.


Astrologiskt sett är det inte förrän hösten 2026 som du kommer att känna att det är dags för en ny fas i ditt liv. Just nu är du snarare mitt i något. Ibland ligger våra liv inte riktigt i fas med samhället och det är inte så mycket vi kan göra åt det, vi får göra det bästa av förutsättningarna helt enkelt.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page