top of page
  • Skribentens bildTor

Ska jag byta jobb?

Verkar vara många som har funderingar kring sitt arbete så här efter semestrar och eventuella sjukskrivningar. Så även mina tankebanor. Kommer jag att byta jobb inom en snar framtid? Har ett mycket bra och fritt arbete. Men på många sätt känslomässigt dränerade. Och jag känner att det är dags att gå vidare. Hur ser det ut?

EG


Två vägar är öppna där den ena har mycket stora visioner

Svar: Arbetsmarknaden är ju väldigt osäker i stort just nu men i ditt fall är det nästan en fördel eftersom du är van att ta för dig och tänka i nya banor. Att du som Vädur dessutom har en strålande höst framför dig där du bubblar av energi och kraft gör ju inte saken sämre.

Ser du dig om så finns det två vägar. Den ena är att söka tryggheten i ett jobb som du egentligen kan sköta i sömnen. Det ger dig större utrymme och mindre känslomässig belastning men då behöver du också hitta något vid sidan av att vräka in all den där energin i (kanske sport eller ideellt arbete) för annars kommer du bli uttråkad.

Den andra vägen är att söka nya utmaningar. Gör du det kan du ta chansen att hoppa på något som känns rätt men rent tekniskt verkar lite skakigt. Du kommer då vara den som får allt på rätt köl. Det minskar inte pressen på dig och gör att det närmaste året eller så blir riktigt körigt. I gengäld skapar du något som blir stabilt på sikt och ger dig en enorm känsla av tillfredsställelse. Det första handlar om ett stort företag eller organisation – det andra troligen om ett litet partnerskap med stora visioner.

Hösten kommer bli rolig och det är definitivt läge att använda den som språngbräda mot något nytt.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page