top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Sjukskriven med utflugna barn - när vänder det?

Har varit sjukskriven sedan i slutet av augusti p g a stress och nack- och axelvärk. Jobbar nu 1/2-tid. Känner att jag inte kommer någon vart med något, kopplar aldrig av finner alltid något nytt att oroa mig för, varför? Kommer jag någonsin att få jobba med något som jag trivs med, hur ser det ut - känner mig olycklig med det mesta just nu. Jag vet också att jag är och förblir en hopplös "hönsmamma" trots att barnen nu flyttat finns det alltid något nytt att oroa mig för. Nu är det yngste sonen som jag skrivit om tidigare han är intensiv och lever ett rikt liv (tror jag) han har flickvän utomlands, pluggar på högskolan och har ett band som ska lanseras utomlands till våren. Han är så smal och bräcklig jag undrar bara hur kommer han att orka med allt? Jag önskar honom all lycka i världen och jag hoppas så innerligt att han mår bra med sig själv först när jag kan övertyga mig om det kan jag komma till ro med mig själv. Han har också en liten katt som han tagit sig an, hur mår lillkissen egentligen? Själv har jag 2 kattor som jag älskar av allt på jorden. Den ena katten är orolig kan ni se hur de mår också vore jag tacksam. Tackar så innerligt för allt besvär och hoppas på turen. "orolig själ...."


Värken kommer ge med sig men det kommer ta tid

Svar: Eftersom du inte sa var vare sig du eller din son är född är det går det inte att ställa helt tillförlitliga horoskop. Det närmaste jag kommer är det här: Din värk i rygg och nacke kommer att bli bättre men det dröjer ett tag till. Du kan räkna med att den går upp och ner hela vägen till nästa sommar men då kommer den att släppa. Jobbiten löser sig inte i år men det finns ett par roligare alternativ under nästa och nästnästa år. Det är dock inte särskilt troligt att du hittar ditt livsinnehåll i ditt arbete. I stället är det i vänskap, självutveckling och i arbete för andra (t ex föreningsliv) som du verkligen kan finna tillfredsställelse.

Din son har mycket gemensamt med dig. Eller snarare, hans vilja tar sig ofta liknande uttryck som din, i grunden är skillnaderna ganska stora. Han är definitivt en väldigt talangfull grabb och resor och framgång passar honom väldigt bra. Hans liv kommer att vara fullt av förändringar och tvära kast , men det är ett liv han, för det mesta, trivs med. Det finns ingenting att oroa sig för - i alla fall inte just nu.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page