Sjuårskris


Jag o min sambo har varit tillsammans i snart 7 år o sista året har inte varit bra. Jag vet inte hur jag ska göra för att de ska bli bättre? Haft funderingar på att separera men jag velar. Vill även veta hur jag ska bli bättre i min kropp?

"JB"


Svar: Det är vanligt att relationer krisar just sju år in i förhållandet. Kanske beror det på att sju år är vad det tar människor att på allvar landa i något - för det här syns också när man jobbar, när man har flyttat, när man har sorg. Det är efter ungefär sju år som det "nya" läget är det normala läget. Och om det finns saker man vantrivs med så brukar de synas väldigt tydligt just när man kommer till den här tidpunkten.


Det som händer då, det är att man gör en ny värdering. Antingen kommer man fram till att det är okej som det är, det går bra att detta är livskamraten eller att stället man bor på verkligen är "hemma", att det är där man har sina rötter. Eller också kommer man fram till att det är hög tid att gå vidare.


När en relation går dåligt är det väldigt ovanligt att det går att fixa genom att den ena halva av förhållandet försöker reparera det. Det måste vara båda två. Så frågan är hur din sambo ställer sig, tycker sambon också att det går dåligt och är detta något ni har pratat om?


Korten säger att rätt synvinkel är denna: Är ni vänner? Eller rättare, om ni var vänner istället för ett kärlekspar, skulle du tycka att vänskapen fungerade bra då? Om svaret är ja, så är basen för er relation fortfarande sund. Om svaret är nej, då är det nog dags att ta en riktigt allvarlig funderare eller kanske gå till en äktenskapsrådgivare av något slag.


Sannolikt kommer detta av avgöras under våren eller sommaren - antingen hittar ni tillbaka till varandra eller också bryter du upp. Så du slipper åtminstone gå runt och undra hur det ska gå.


Hälsan är det vanskligt att ge råd om utan att ha bakgrundsinformation eller horoskopdata. Så du får ta det jag skriver med en nypa salt. Men korten säger att du skulle må bra av att röra på dig mer och då menar de inte motion i första hand utan nya miljöer. Hälsosamma resor, helt enkelt. Kanske sitter du fast lite för mycket i vardagen, det kan göra det svårt att ladda batterierna och då blir inte bara själen utan även kroppen sliten.

96 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla