top of page
  • Skribentens bildTor

Satsa på affärer

Jag har precis pensionerat mig och vill gärna göra något utvecklande på deltid. Vad ska jag satsa på?

Hjärtat


Du har ett öga för sakers värde - aktier eller affärer kan vara en riktigt rolig hobby

Svar: Det finns en hel del olika saker du kan satsa på men det som kommer löna sig mest är satsningar på sociala sammanhang. Allra bäst kommer sånt där du skapar sociala nätverk eller lutar dig på såna du har fungera och eftersom du har Venus i Skorpionen och Merkurius i Skytten så är affärer där du kan kombinera olika saker och ”förpacka” dem på nya, kreativa sätt ett mycket bra val.

Ska jag tro ditt horoskop är det du letar efter inte i första hand något ”pensionsbetonat” utan något som håller igång hjärnan och helst också leder till nya upplevelser, insikter och ger roliga minnen. I det läget tror jag att något av följande alternativ kan passa riktigt bra:

Hit hör allt som har med import/export och att olika saker har olika värden på olika platser vilket gör att en satsning på en butik eller vidareförsäljningsrörelse borde kunna bli både rolig och lönande. Det behöver inte vara storslaget och kan lika gärna (eller kanske till och med hellre) vara nätbaserat till stora delar (det är mycket mindre komplicerat än du kanske tror), det viktiga här är att det är rätt vara eller tjänst snarare än att du börjar med en stor investering.

Med tanke på att du också har Solen i Skorpionen kan allt som har med direkta värden inom samma segment också ge god avkastning och väldigt mycket roliga upplevelser. Aktiehandel eller kanske på lite sikt kurser i hur man bygger värden (när du lärt dig mer om det) är sånt som hör hit.

Om du tycker att det verkar vara avlägset kan jag rekommendera att du går en eller annan studiecirkel i ämnet – du kommer snabbt komma fram till att det är mycket lättare och roligare än det verkar. Kan du dessutom göra det tillsammans med en grupp vänner blir det ännu roligare men se till att behålla kontrollen - det är du som har talangen så låt inte gruppen styra iväg mot saker du känner är dåliga val).

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page