top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Samtal med din skyddsängel

Fråga Tor och Hanna: Hej på er. Har några drömsekvenser jag är intresserad av att höra er åsikt om. Var också med om en händelse för några år sedan som jag kanske kan få rätsida på genom era förklaringar.


Photo by Robert V. Ruggiero on Unsplash
Din hissdröm handlar om kontakt med andra väsen

I dröm 1 åker jag hiss, men den går på diagonalen, inte upp och ner som en verklig hiss gör. I drömmen är jag fullt medveten om att det jag är med om inte är verkligt, men jag kan inte påverka det på något vis. Jag känner inget obehag eller rädsla utan mer frustration blandat med viss förtjusning. Har ingen realistisk tidsuppfattning om hur länge jag åker i hissen. Hinner stå och titta, tänka en massa på hur orealistiskt det är men ändå den verklighet jag befinner mig i just då osv. Hissen tar mig i ett lustigt bansystem, med någon form av vajer i stället för räls, mellan olika stationer där det finns möjlighet att kliva av men som jag väljer att åka förbi. Vyn från hissen är att jag ser ner på livet i staden under. Kommer inte ihåg vart jag var på väg från början när jag klev in i hissen men jag vaknar innan jag kliver ur hissfärden.


I dröm nr 2 finner jag fler rum i den lägenhet vi bor i. Dessutom ser vyn ut från fönstret helt annorlunda ut emot vad det gör i verkligheten. Det är som om jag är i vår lägenhet fast större fast på en annan plats. När jag ser ut genom fönstret känner jag bara glädje. Det verkar som om jag trivs där.


Så till den verkliga händelsen. För några år sedan var jag i ett hus (ligger någon km från mitt hem) hos en äldre dam. Gick till henne under hela sommaren och varje gång, utom den första, hade jag känslan av att här kommer jag att bo någon gång. Denna känsla var väldigt stark. Har aldrig upplevt det förut hemma hos någon annan person. Dessutom kände jag mig väldigt iakttagen en gång när jag var i damens sovrum och tvättade fönstret där. Kände inget obehag utan mer att den som iakttog mig ville försäkra sig om att jag gjorde det jag skulle.

"nallen"


Svar: Låt oss börja med drömmarna. Den första drömmen är den typ av meddelandedröm då någon försöker att kontakta en men misslyckas av olika anledningar. Troligen är det någon form av "skyddsängel" eller liknande. Det är ganska vanligt att det blir den här typen av drömmar när ett annat medvetande försöker drömma tillsammans med ditt. Därav att din hjärna talar om för dig att det är orealistiskt. Vanligen är det också det som gör att (i ditt fall hissen) inte kommer till en station där den andra personen kan stiga på och ni kan börja prata. Det är dock inte så att du ska känna att du missat något för vanligen görs det nya försök tills kontakten uppstår. (Den typen av drömmar mins man nästan aldrig då de lyckas (tyvärr).


Den andra drömmen betyder att du trivs ganska bra i ditt hem och att du kommer att få en del positiva överraskningar framöver. Dessutom betyder det att du är väl rustad att ta alla sorters förändringar. I stort en mycket positiv dröm.


Vad gäller damens hus så kan din känsla bero på flera olika saker men din beskrivning säger mig att det troligen är så att dofterna och ljuset i hennes hus startade undermedvetna minnen från din mycket tidiga barndom - eller (mindre troligt) från tidigare liv. Den som tittade på dig i sovrummet var troligen spöket av en tidigare innevånare som tyckte att det var lite misstänkt att du var i damens sovrum

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page