top of page
  • Skribentens bildTor

Saker som fungerar

Hej. Har de senaste åren känt att livet är som tuggummi. Ett steg framåt och två tillbaka. Så fort jag ser en ljusning kommer det en motgång. När ska det vända? Vad kan jag göra själv för att förbättra min situation - har fastnat i en negativ spiral.

Tuggummiliv

Spendera mer tid med vänner som får dig att må bra och mindre med de andra

Svar: Det finns många saker som kan och kommer ge dig en ljusare framtid och de handlar i stora delar om hur du ser på ditt umgänge och vad du gör av det. Både privat och på arbetslivet.

Dessutom kommer 2021 börja med ett riktigt trevligt första kvartal då små ljuspunkter i vardagen kommer få helheten att kännas lättare.

När det kommer till att hitta medvinden är det följande områden i livet som är enklast för dig att få snabba lyft i:

Vänskap: Kvalité före kvantitet. Du har vänner som får dig att må bra och som du känner att det du gör med dem lyfter både dig och dem. Sedan har du en del vänner som kostar energi och lämnar dig mer matt än upplyft. Det är helt OK att sålla vilka du umgås med och spendera mer tid med dem som gör dig glad på riktigt.

Familj och hem: Viktigt att du hittar en balans här. Du trivs bäst när alla trivs och allra sämst när du bor ensam eller känner att någon (också du själv) hela tiden kommer i kläm. Om du upplever att det finns en obalans här måste du sätta ner foten. Det handlar inte om att du ska bestämma allt utan om att hitta en balans där alla trivs.

Undvik att känna dig ensam – om du tycker att du inte har någon att dela tillvaron med kan ett husdjur, gärna en katt, ge hemmet en extra dimension.

Fritid: Se till att ha roligt! Du är kvicktänkt och har en fallenhet för det spetsiga och gärna lite dråpliga. Det behöver få utlopp. Det kan vara bra mycket mer givande att sporta om du gör det med en grupp ambitiösa nybörjare än med folk på din nivå – ansträngning och humoristiska ögonblick betyder mycket för ditt välmående. Körsång, amatörteater eller kurser via något studieförbund kan också lyfta tillvaron rejält. Bokcirklar fungerar endast i undantagsfall för dig (måste vara rätt grupp och framför allt rätt sorts litteratur)

Jobb: Också viktigt och här är det känslan at att du gör ett rejält handtag som dessutom rakt upp och ner gör skillnad som är viktigast. Att gå hem på kvällen och känna att du betytt något för någon är värt mycket mer än att bara ”flyttat papper” även om det ger en hög lön.

Kärleken: Trygghet är viktigt, kanske viktigast. Att känna att du har någon som finns där som är en fast punkt betyder massor. Att känna att du är älskad och uppskattad vid dagens slut ger dig ett lyft och om din partner inte alltid lyckas med det kan den där katen faktiskt vara en brygga här också.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page