top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Sök studier utomlands

Fråga Tor och Hanna:

Ni berättade i ett tidigare svar att jag har drömmar - eventuellt resdrömmar. Dessa skulle enligt er vara "mer inom räckhåll än jag tror", och jag vill gärna veta vilken av mina "drömmar" ni syftar på. Den enda av mina "drömmar" som jag anser vara realistisk är att, efter ha gått ut den datautbildning jag går just nu, börja studera i någon mellanstor stad i mellan-Sverige nästa höst. Har haft funderingar på Örebro, Gävle, Uppsala, Västerås eller annan stad. Dessa funderingar har jag mest, för att jag vill på studieorten (eller arbetsort, om jag så vill) få en vidare bekantskapskrets (med andra studenter t.ex.) och få känna på att bo på en större ort än vad jag gör nu. Kort sagt, få ut mer av livet än vad jag får just nu! Finns det goda möjligheter för mig att hitta en lämplig utbildning i någon av dessa städer (eller närliggande) nästa år? Jag har alltså inte uteslutit att förflytta mig inom Sverige, om förhållandena är de rätta. Men den sociala biten är oerhört viktig, och är något jag vill utveckla. Att börja jobba direkt efter min nuvarande utbildnings slut är något jag också vill. Egentligen vill jag inte veta allt för mycket i förväg om mina chanser till jobb för mig i vår, vill hellre se själv om det dyker upp någon intressant platsannons nästa år. Men det sista som händer i vår på min utbildning är att vi har praktik och det vore intressant att få veta redan nu om det finns något företag/organisation som jag kan söka till redan nu, där chanserna till att få jobb direkt efter utbildningen är goda. Jag har planerat att skicka mitt CV till en mängd företag och presentera mig själv, bl.a. till web- och reklambyråer i den stad där jag gör praktik just nu. Jag vill jobba med Internet i framtiden eller på något sätt få utnyttja mina goda skrivkunskaper. Till sist, när det gäller kärleken: ni hade rätt om att jag skulle träffa en person i umgänge med vänner/släktingar. Det skedde för någon månad sedan och jag pratade aldrig med personen ifråga, men fick veta av en gammal klasskamrat (som jag satt bredvid på en konsert den lördagen) att hon "gillade" mig. Har aldrig nånsin sett henne förut, så jag vet inget om henne mer än hur hon ser ut (hon satt vid samma bord som jag). Kan ni berätta något om henne, eller är det omöjligt utan hennes födelsedata? Passar verkligen hon och jag så bra ihop som ni antytt tidigare? Jag skulle enligt er träffa ett Lejon, d.v.s en lugn tjej som har "båda fötterna på jorden". Jag tyckte hon verkade allt annat än lugn, det lilla jag såg av henne. Vilka övriga alternativ finns det när det gäller kärleken för mig? "SJW"


Det viktigaste med att söka studier utomlands är inte att du studerar där utan att du skapar nya kontaktnät och får nya impulser

Svar: Sök en studieplats utomlands! Det är inte säkert att du behöver välja att ta den men genom att leta efter en och söka en sådan utbildning så skapar du dig ett nätverk av nya kontakter. Du kommer också att blir erbjuden en plats i ett svenskt företag med stark utländsk anknytning. Väljer du att ta den öppnas andra dörrar men i valet mellan dem så slår en utländsk utbildning högst. Vad gäller kärleken så har Lejon fler sidor än att ha fötterna på jorden. De har bland annat en tendens att välja att slå klackarna i taket av och till. Se om du kan få tillfälle att lära känna henne bättre, då får du fler tillfällen att se hennes lugnare sidor

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page