top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Sätt dig själv först

Är född i Sverige men mina föräldrar är utländska. Har mått dåligt ända sen i somras. Mina föräldrar bestämde sig för att skilja sig då. Har ingen energi eller livsglädje kvar. Skolan går dåligt, har alltid ont om pengar, kärleken går upp och ner och min relation till min far är körd i botten. Är tillsammans med en Stenbock, har varit det i snart ett år. Han är väldigt engagerad i mig. Säger att han vill bo tillsammans med mig, fast det är lite svårt just nu eftersom vi bor långt ifrån varandra. Är rädd att fästa mig vid honom, är rädd att han ska lämna mig ... hitta någon annan. Älskar verkligen honom. Är han mannen i mitt liv, kommer vi att bo ihop, skaffa barn, gifta oss?? Hur kommer det att gå för mig ekonomiskt, kommer jag alltid vara tvungen att vända på varenda krona, hur pass rik blir jag i framtiden, kommer jag kunna köpa en bil utan att behöva ta ett lån? Vill bli revisor ... kommer jag att bli det, kommer jag få ett sådant jobb? Hittar jag tillbaka till min pappa??? Hur kommer det att gå för min familj??

"Längtar efter lycka"


Många av dina bekymmer hänger ihop mer än du anar

Svar: Det är svårt när ens föräldrars relation inte håller, även om man själv är vuxen. Många som råkar ut för detta blir deprimerade, bittra eller i varje fall väldigt djupt skakade. Att bearbeta föräldrarnas separation är en jobbig process som tar tid och ofta efterlämnar vrede och bristande förmåga till tillit - inget man skall ta lätt på alltså, och sannolikt orsaken till att du är deprimerad. Det låter som om du är väldigt nere och jag undrar om du kanske skulle försöka hitta någon att tala med, en präst eller psykolog t ex, någon som kan ge dig nya infallsvinklar. Det är i alla fall inte ett dugg konstigt att du mår dåligt. Du passar riktigt bra med din Stenbock, särskilt om du är född efter 17:53 (och jag skulle tro att du är det). Visst finns det en del saker som kan trassla - t ex att han inte riktigt har den ådra för fantasi och romantik som du tycker om när det gäller kärlek, han är väldigt prosaisk. Men i stort sett är ni bra för varandra och ni trivs ihop. Ni har dock ganska olika syn på kärlek och kanske är det därför du just nu inte känner igen dig riktigt i hans framtidsplaner. De bygger på sätt och vis mer på närhet och känslor än på samverkan och gemenskap, och det passar dig ganska illa. Avståndet mellan er stör er båda två, det rent fysiska avståndet alltså. Jag tror att det stör dig mest.

Mina tarotkort säger att det finns alternativ, olika sätt din framtid kan arta sig på. Ett liv med honom är ett av alternativen och kärleken mellan er skulle hålla för det och behålla sin romantiska prägel. Valen på vägen dit är både dina och andras. För äktenskap och barn kan hinder komma i vägen, men det är inte nödvändigtvis något dåligt - hinder kan också få kärleken att växa. Vill du bli rik är det genom högre studier vägen går. Likaså om du vill bli välbärgad. Men det är sannolikt att du går en god ekonomisk framtid till mötes. Tarotkorten säger att revisor är ett hyfsat arbete för dig som är bra på att hålla reda på pengar. Andra möjligheter kan dyka upp, bl a arbete utomlands, men det kommer att bli dina egna val som avgör. Jag tror att du och din far kommer att kunna återuppta kontakten på ett bra sätt, men du kommer att mindre respekt för honom. Det kan också vara en bra idé att låta det gå lite tid så att han får distans till det han gjort och till både sina egna känslor och dina. Hur det går för din familj som enhet är jag tveksam till att svara på, för du är vuxen och inte längre en del av den familjen såpass att dess framtid är din. Frågan är om det inte är viktigast just nu att du sätter dig själv i centrum så att du kommer på fötter igen. Det kan vara enormt svårt att inte ta sig an familjens bekymmer, men jag tror nästan att du måste. Jag får intrycket från korten att ingen annan sätter ditt välmående i centrum just nu, inte ens din Stenbock som väl är mycket upptagen och dessutom kanske inte riktigt förstår hur du känner. Du måste vara en smula hård nu och verkligen ta hand om dig själv i första hand, även om du får kritik för det.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page