top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Rom i september

Jag och min man åker till Rom några dagar i mitten av september. Hur blir vår resa och bör vi tänka på något särskilt?

/...Photo by Caleb Miller on Unsplash

Det blir en minnesvärd resa, lite åt det lättsamma hållet och ni tål båda två att hålla ett ganska högt tempo när ni väl är där så det är helt ok att ger er på att hinna med allt ni ser fram mot att göra.


Men låt oss ta det dag för dag:


Nedresan – det kommer bli lite stressigt när småsaker strular och irriterar men ta det lugnt – ni kommer hinna med planet, ni kommer hitta ert bagage och ni kommer fixa transporten in till stan. Dock får ni vara beredda på att styra om planen lite när det kommer till den sista biten så det kan vara en god idé att ladda ner en bra italiensk taxiapp redan nu för säkerhets skull. Ni kan också hyra en bil men det är en betydligt sämre idé


Dag 1 – satsa på upplevelser – Rom är en romantisk stad men det här är en dag för upplevelser snarare än romantik.


Dag 2 – kom överens om vad ni ska göra idag senast vid frukost för det finns mycket energi idag. Är ni eniga kommer energin landa i fantastiska upplevelser, om inte kommer det leda till onödig osämja och kanske lite ilska. Mot eftermiddagen lönar det sig med spontana infall men återigen var överens om vad ni ska göra. En annan bra idé är dela på er just idag så att ni båda kan göra och uppleva de där sakerna som den andre är mindre intresserad av. Det viktigaste i det fallet är att ni spenderar tiden från 17 och framåt tillsammans för att bygga stämning inför fortsättningen. Kulturupplevelser är perfekta under kvällen så vare sig ni älskar sport, opera, film, konsert eller teater är det här den perfekta kvällen för en gemensam erfarenhet.


Fortsättningsvis – ju längre ni är där desto hetare blir stämningen. Ska ni njuta av den romantik och underbara matkultur som bjuds blir det en större och större upplevelse för varje dag efter den 2:a.


Hemresan – mindre strulig än utresan om man är förberedd på Italiens flygplatskultur (vilket ni borde vara efter den helt klart jobbigare nerresan)

Att tänka på – vädret är inte garanterat bra – planera efter upplevelser som inte är väderberoende.


Bli inte besviken på: shoppingen – allt finns i Rom men det kostar. Rätt grej är bättre än alla grejer och det är bättre att komma hem med resväskan full med upplevelser än grejer du egentligen skulle kunna leva utan. Den där saken du verkligen vill ha är fortfarande helrätt men var kräsen och använd tiden till annat än att jaga ”fynd” du ändå inte kommer att hitta (undantaget är dag 2 om ni väljer att göra olika saker den dagen)


Avslutningsvis – Eftersom jag inte har din mans personuppgifter finns det en liten risk att hans reseupplevelse inte till 100% matchar din men ingenting tyder på att han kommer ha det tråkigt – snarare tvärt om, han kommer inte satsa på måttfullhet utan vill ha ut max av varje ögonblick.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page