top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Råd inför lägenhetsvisning

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej! Jag står i ett vägskäl just nu, främst jobbmässigt tror jag. Jag har blivit erbjuden ett jobb på sanna ställe som jag jobbar på nu, men andra arbetsuppgifter. Jag tror att det är ett bra, stimulerande jobb. Dock innebär det lång pendling. Min fråga är om jag ska satsa på det ändå eller om jag ska söka mig till ett jobb närmare hemmet? En annan fråga är angående flytt. Jag tänker att jag ska bo kvar på i stort sett samma ställe, men i en lägenhet som passar mig bättre. Jag ska gå på en visning i morgon. Vad säger korten om det?

Missan


Ny bostad och nytt jobb är spännande men det kan löna sig att göra en sak i taget

Svar: Lägenheten först; titta efter det som inte är uppenbart. Lägenheten känns bra men se på resten också och leta efter ”hemligheterna”.

Tänk på hur det blir om du bor där inte hur det känns i lägenheten men allt runt omkring.

Hur funkar parkering och kommunikationer?

Stå still i trapphuset en stund – hur känns atmosfären och kan man höra gräl eller väsande ventilation?

Luktar det gott i tvättstugan och förvaringsutrymmena?

Låter det i rören när man drar på vattnet?

Är du nöjd med vattentrycket?

Fråga om de där sakerna som inte är uppenbara på en visning för det är de sakerna som blir avgörande om du kommer trivas.


Jobbet sedan: Du behöver byta från det du gör nu under alla omständigheter. Det här är ett bra alternativ och framför allt så är det en position som leder vidare. Det som bör avgöra är inte vad du gör utan vilka du gör det med. Det är nätverkandet och samarbetet på arbetet som kommer avgöra inte mest hur du trivs utan framför allt vad det leder till i framtiden.

Fortsättningen är det som räknas för oavsett vad du väljer nu är det början på stigen, inte den som leder dig i mål.

Tips: Om inte lägenheten är precis rätt för dig – vänta lite med flytten om du kan. Ditt liv kommer ändras och även om att ändra allt samtidigt känns som en jättekick skapar det en bra känsla av sammanhang att ha ett ”ankare” kvar i det som var.

Att först ändra på det ena och sedan, efter säg ett halvår eller så ändra på det andra kommer inte göra det jobbigare utan få glädjen i förändringen och viljan till något nytt och annorlunda att hålla i sig längre.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page