top of page
  • Skribentens bildTor

Rätt väg - fel tid, men vändningen kommer snart.

Har efter flera bökiga år i arbetslivet studerat. Egentligen kanske inte till något speciellt men mest för att bredda min förståelse och kompetens. Efter examen har det gått trögt och jag har fått återgå till det gamla jobbet. Det har gått bättre än jag trodde men vet att när det blir "normalt" igen vill jag inte vara kvar! Jag fick tips här i veckan på ett jobb där min utbildning efterfrågades, så dagen efter skulle jag ändra lite i mina papper och skicka in en ansökan - då var annonsen borttagen! Skickade ändå in ansökan på två jobb via hemsidan.. På något sätt känns det som att jag inte är kvalificerad till dessa jobb då det efterfrågas att man jobbat ett par år med det? Men det är den typen av jobb jag nu spanar på, är jag fel ute? Jag vände mig till er förut och ni svarade att ett nytt jobb dyker upp i år.. Blir det en "julklapp" eftersom året snart är slut eller har korten ändrat sig? Tack för en bra sida och trevlig advent på er

Hänger och slänger


Du har hittat rätt väg men det är lite struligt att navigera in på den. Du kommer dock lyckas bra.

Svar: Det är tveksamt om den här ansökan leder till ett jobb men du är på rätt väg och din utbildning kommer att löna sig.

Att man kräver tidigare erfarenheter är vanligt men inte alltid det som avgör – dina tidigare erfarenheter spelar in mycket de också och det du gjort tidigare är en styrka även om det du söker nu inte direkt relaterar till detta.

Tala mer om varför du vill ha den här ändringen och vad du kan tillföra så kommer det gå bra. Också, räkna med att börja med en provanställning – så fort du får in en fot kommer din kompetens glöda och leda dig vidare och rätt.

Dock finns det yttre omständigheter som gör att det kan dröja längre än korten sa tidigare.

De målar i stort samma framtid men med stora hälsovarningar – det är dock av den art att det snarare handlar om det stora (samhället och oro på arbetsplatser) än det handlar om det personliga. Med all sannolikhet handlar det om att de som har makten att anställa dig får hälsoproblem så att själva processen blir uppskjuten och störd.

Dock omvända 5 stavar och 10 stavar är varningar så var försiktig och håll dig frisk. Gör du det är det en tidsfråga.

Det finns fortfarande en positiv ”överraskning” i år när det kommer till arbete men hoppa inte på den om du inte omedelbart känner en stor entusiasm. Känns det som en bekräftelse i hjärtat – hoppa på och njut, finns det tveksamheter – passa. Nya chanser kommer. Det ska inte dröja länge och det kommer öppningar inom den närmaste framtiden.

Avslutningsvis säger korten att ditt nya fält är framtiden men att det är basen för den – inte helheten. Det handlar alltså om vad du använder din nyvunna omstart till i övrigt. Det är en stor pusselbit som ger dig bra förutsättningar men det blir dina val i övrigt (fritid, relationer, vidareutveckling) som leder till lyckolyftet.

Avslutningsvis – grattis till lyckad utbildning och spännande vägval. Framtidsvägen är inte rak, men den är vacker och spännande.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page