top of page

Problem med nyårsfirandet


Jag har ett dilemma. Gamla vänner ska göra nyår enligt vår tradition. Hon, min vän, frågade om det var okej att de bjöd exmaken och hans och mina gemensamma barn. Jag sa ja men har nu ändrat mig och sagt att jag inte vill komma. Jag känner mig övergiven och bortvald då de inte drar tillbaka hans inbjudan och inbjuder mig. Hur ska jag göra?

"K"


Svar: Att dra tillbaka hans inbjudan skulle sätta dina vänner i en förfärligt konstig sits. Det är så enormt ohyfsat att först bjuda in någon och sedan backa. Din vän agerar helt normalt här när hon undviker en konflikt till priset av att du hamnar utanför. Ur hennes perspektiv var det ju ditt val som ställde till det - hon frågade om det var okej att bjuda in honom, och du sa ja.

Jag förstår att du känner dig övergiven och bortvald men det är egentligen motsatsen till vad som har hänt. Hon började ju trots att med att fråga dig om det gick bra att bjuda in honom och barnen, det var alltså du som var den viktigaste gästen.


Korten säger att du har två val och båda är bra. Det lätta valet är att stanna hemma och fira ensam i lugn och ro. Det kan nog vara mer givande än du tror, även om skälet bakom är ledsamt. Det lite mer komplicerade valet är att du ändrar dig igen och firar med dina vänner, med exmake och allt. Det finns inget i korten som pekar på att det kommer att gå galet på något sätt, tvärtom ser det ut att bli riktigt trevligt. Det måste i slutänden bli ditt eget beslut hur du ska göra.


(Det finns ett tredje alternativ också och det är att du åker iväg någon annan stans. Det är det enda dåliga alternativet, så tydligt markerat av korten att jag verkligen inte vill rekommendera det.)

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page