top of page
  • Skribentens bildTor

Pratar de bakom min rygg?

Fråga Tor och Hanna: Under en lång tid har jag fått signaler om att två väninnor pratar "nedsättande" om mig. När vi ses känns det i luften men jag lyckas inte att konfrontera dem. Är jag för känslig? Hur kan jag bemöta dessa outtalade signaler.

”Bea”

Det lönar sig att lösa problemet.

Svar: Det finns i grunden ett praktiskt skäl till att det existerar motsättningar. Som med allt annat växer sånt med tiden om man inte gör något åt det. Det började med att det upplevdes som att du fick en fördel (jobbmässigt eller ekonomiskt) på ett sätt du inte förtjänade och att du i och med det inte stöttade någon som det ”förväntades” att du borde ha gjort.

Du upplever det inte så och det är något du faktiskt inte ens tänkt på och det är just därför det finns en uppfattning att du har ”tagit för dig” på ett sätt du inte borde gjort. Helt enkelt därför att det förväntades att du skulle bett om ursäkt för något du inte ens upplevt att du gjort.

Som med allt annat blir det därför svårt att få bort det. Antingen kan du rakt ut fråga någon (annan som vet) vad det rör sig om och se om du tycker att det är värt att göra något åt det eller så behöver du gå tillbaka till när detta började och själv komma på vad det kan vara som är den inledande orsaken.

Du kan naturligtvis bygga upp relationerna från där de står nu men det kommer bli mycket lättare och gå mycket fortare om du kan börja ”från början” och ta bort roten först.

Återigen, jag tror inte att det är ditt ”fel” men som med all vänskap lönar det sig ofta att ta det där extra steget istället för att slåss för en millimeterrättvisa som ändå inte kommer bli rättvis eller ge dig tillbaka en otvungen vänskap med dina väninnor.

Var den större personen och lös ett problem som kanske inte ens finns så kommer det att ordna sig.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page