top of page
  • Skribentens bildTor

Poker är ett bättre val än daytrading för dig

Hej, Tack för riktigt bra svar i höstas och tidigare i år! Right on the spot! Jag lyssnar och lär och känslorna har blivit lättare! En tanke som gnager som jag har stor rädsla för är att jag skulle vilja lära mig daytrading el. liknande. Tänkt på det många år, att ha som hobby. Jag har ingen hobby och allt låter tråkigt eller "inte jag". Men vågar jag riskera detta i min budget? Är jag smart nog? Kommer jag förlora mer än njuta av det? Söker inga rikedomar bara något roligt, givande intresse att ockupera min ensamtid och utöka nätverk, och lite extra till pension.

AJ


Online ger bra inkomstmöjligheter men poker är mindre riskfyllt än daytrading

Svar: Daytrading har som du vet vissa risker och då särskilt eftersom när man marginalhandlar så krävs det ofta så kallad ”uppväxling” för att vinsterna ska bli så stora att det lönar sig. Och uppväxling är ett annat ord för att handla med lånade pengar vilket ökar vinsten om det går bra men också förlusten med lika mycket om det går dåligt.

SÅ jag kan förstå vad som tar emot och gör att du känner dig lite osäker.

Till din fördel talar dock ditt stabila humör, din begåvning och din förmåga att se om en risk är värd att ta.

Som med allt annat handlar daytrading mycket om kunskap och förståelse för hur andra tänker och ”jobbet” ändrar sig dessutom hela tiden eftersom robothandel och annat ställer till saker med tidsfönstren och marknadsriktningar – särskilt i det korta tidsperspektiv som daytrading handlar om.

SÅ ja det kan mycket väl vara den hobby du söker MEN jag tror att det finns en bättre som kan ge samma kickar, kräver lika mycket arbete, studier och förkunskaper för att nå framgång men där riskerna är betydligt lägre eftersom uppväxlingen sker med andras pengar direkt och inte genom att du borgar för dem personligen.

Testa Poker!

Onlinepoker finns i alla former och är fortfarande tillräckligt stort för att det ska finnas mycket pengar i det. Dessutom erbjuds det på olika nivåer där man kan börja lära sig spela ”på riktigt” med insatser på så lite som 1 krona.

Observera ska man bli bra krävs inte bara ”träning” utan rejält med påläsning. Ett urval av riktigt bra böcker hittar du här: https://www.mypokercoaching.com/top-best-poker-books/ .

Här kommer din kombination av psykologisk insikt, matteförmåga, tålamod och vinnarnerv till sin rätt och riskerna ligger helt i din kontroll eftersom du avgör insatsnivåerna.

Noter att detta inte är ett råd jag ger lätt eller till alla. Jag tänker mig inte att detta är något du ska göra på chans eller som ”hobby” utan på samma semiprofessionella sätt som du tänkt dig daytrada. Detta är en marknad där du kan hitta din nisch och lyckas bra och om du sedan tar vinsterna (stora eller små) och investerar dem i längre aktieplaceringar än att jaga marginaler i handelsfluktuationen timme för timme eller minut för minut för att verkligen dra nytta av ditt sinne för utveckling och ekonomi.

För historiskt sätt är aktier en fantastisk placeringsform för den med tålamod. Den som köpte 2 aktier i Apple dag ett har, utan att lyfta ett finger sedan dess, tjänat betydligt mer än en red bull drickande, magsårsjagad daytrader som jobbar två marknader och kör tre 4 timmars pass om dagen gör på en riktigt bra vecka.

Jag säger inte att daytrading är fel för dig, jag säger att poker är betydligt säkrare och om du pluggar och hittar din nivå och dina marginaler mer stabilt lönsamt.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page