top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Planeter passerar genom mitt 7:e hus

Fråga Tor och Hanna: För närvarande är väldigt många planeter i mitt 7:e hus i födelsehoroskopet. Har nyligen separerat från min sambo och lever som ensamstående mamma. 7:e huset står ju för partnerskap av olika slag, men jag kan inte se att så mycket sådant är i fokus just nu? Kan ni hjälpa mig att se lite vad som händer i mitt liv just nu. Har detta kanske också med jobbet att göra? "Undrande"


När planeter passerar över födelsehoroskopets planeter och punkter händer saker

Svar: Ditt medfödda sjunde hus är tomt och det är därför du märker transiterna genom Oxen så pass lite. Det är egentligen bara vid passagen över husets spets du påverkas starkt. Saturnus, som ofta hjälper till vid tunga beslut, när man kämpar hårt för något och när det rör sig om ansvar, passerade där i slutet av mars. Mars, som ger energi men också konflikter, följde efter i mitten av april, strax därpå följde Jupiter som ger expansion, frihetslängtan och en drift att söka nya horisonter. Dessutom brukar Jupiter ge tur. Nu i maj är det Venus, kärlekens planet, och Merkurius (tal, handel, umgänge, resor) som följer efter över husspetsen, så du bör åtminstone träffa en del intressanta människor även om det inte nödvändigtvis påannonserar ett förhållande. När du studerar ditt eget horoskop, notera hellre transiter över Tellus (Immum Coeli) som du har 7-8 grader in i Fiskarnas tecken. Det som berör den punkten kommer också starkt att beröra ditt kärleks- och familjeliv. (Detta är ingen allmän användning av Tellus utan det är giltigt just i detta horoskop.)

Som du själv påpekade kan sjunde huset dessutom också ha att göra med arbete, särskilt då samarbete och partnerskap.

Vad jag ser i ditt horoskop är kraft och energi, en stor användning av din Mars framöver. Och en önskedröm som blir sann – antingen i form av ett kärleksförhållande eller i form av en kreativ dröm du har närt – ganska snart, när du är runt fyrtio år gammal. Ditt arbete kommer sannolikt också att vara väldigt intensivt, mest på gott men ibland alltför ansträngande, och om du inte medvetet strävar åt något annat håll håller detta i sig i många år. Det ser kort sagt ganska bra ut framöver.

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page