top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Pension eller arbete. Vilket är rätt val?

Ska jag ta pension nu, eller kommer pengar från annat håll?


Kasta dig inte in i beslut nu. Ha is i magen och avvakta - rätt beslut är lättare att ta om någon månad eller så.

Kortens raka råd är att avvakta med större beslut. Inte länge men åtminstone till i november. Det är förändringar på gång som kommer påverka ditt beslut. Troligen ett erbjudande eller en möjlighet. Att titta å jobbannonser och kolla på möjligheter inom ditt fält och i yrken som gränsat till din kompetens är en god idé och att höra sig för genom kontakter och gamla kollegor är ännu bättre.


Där med inte sagt att du ska att du nödvändigtvis ska ta ett jobb bara för att det erbjuds. Att göra timmar som pensionär, att starta en konsult eller frilansverksamhet där du och din tid är produkten du säljer kan också löna sig.

Framtiden (om du väljer jobb) finns i det privata näringslivet eller, som sagt, via en egen firma.

Det viktigaste är att du behöver hitta något att göra där du får utlopp för den energi och erfarenhet du har. Stillasittande klär dig dåligt och att ”bara” pensionera dig är ett slöseri av både din tid och din livsenergi. Du har många aktiva år kvar och de blir faktiskt färre om du vänder arbetslivet ryggen nu.


Men som sagt formerna är viktiga och friheten som ett större egenbestämmande lockar med klär dig väl.

Ta lite tid, låt saker rulla på, avvakta med besluten och var öppen för nya anställningsformer så kommer detta att gå bra.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page