top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Passar vi ihop ändå?


Jag har träffat en kvinna som är på samma våglängd som jag hela tiden. Vi tänker nästan löjligt lika och förstår varandras humör och stämningar utan ord. Det börjar bli allvar nu men det finns en sak som mycket oroar mig och det är hennes syn på religion. Själv har jag växt upp i ett ljummet hem som väl var kristet men inte brydde sig. Hon har ett slags övertygelse som jag helt saknar, och det gör bland annat att hon har en rätt fientlig inställning till andra religioner. Det är väldigt "vi och dem" hela tiden. Jag tror att hon tror att jag är mycket mer troende är jag är, jag är ju inte ateist men jag tror inte på en skäggig gubbe som vet allt heller. Man kan kanske säga att min gudstro är lite "whatever". Kan det fungera ändå? Jag är jättekär men jag är gammal nog att fatta att allt inte fixar sig bara därför.

"Tex"


Svar: Den här konflikten måste ni lösa innan ni kan fortsätta framåt. Att tycka olika kan fungera men knappast om bara den ena vet om att det är så. Alternativet (att du låtsas hålla med henne) är inte bra alls och håller dessutom inte i längden.


Mina tarotkort säger att på alla andra vis än just detta så passar ni väldigt bra ihop. Kärleken är stark och äkta, och ert sexliv borde bara bli bättre och bättre ju närmare varandra ni kommer. Hon ser upp till dig och det mår du bra av. Ni är också ganska jämnstarka (mentalt) och hon är lite tuffare än du, vilket ger hela relationen en rätt bra balans. Tillsammans har ni betydligt bättre möjligheter än ni har var för sig, och det gäller även på det materiella planet, det vill säga att när ni är ett par har ni båda två bättre chanser att lyckas i karriären än ni skulle ha haft annars.


Men innan ni kan komma dit måste ni reda ut religionsfrågan. Det finns en viss risk att det samtalet punkterar hela er relation, men det är en risk du måste ta. Det går inte att hoppa över den.

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page