top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

På andra sidan nyår väntar förändring och ny kärlek

Jag känner mig så förvirrad vad det gäller mina känslor till mitt ex, jag känner mig förvirrad över allt i mitt liv just nu det är för mycket känns det som. Kommer det någonsin bli bra?


Photo by Simon Migaj on Unsplash
det stora äventyret börjar med en ny motgång

Vi kan börja med det viktigaste – ja det kommer att bli bra! Det ligger faktiskt inte så långt in i framtiden heller även om det är flera bitar som behöver falla på plats innan allt är där det borde vara.


Att du är förvirrad över ditt ex och ert uppbrott är lätt att förstå för även om tecknen fanns där och skälen till att ni inte längre är ett par är tydliga så betyder inte det att din bild av honom: Vem han är, vad ni hade tillsammans men kanske framför allt vad du såg i er framtid tillsammans, försvinner över natt.

Någonstans är han ju exakt den du förälskade dig i och det tar tid att komma över. Att sörja och behandla ett uppbrott tar tid och i svallvågorna av det blir mycket som borde vara enkelt svårgreppbart och lätt att betvivla.

Att du dessutom nyligen fått besked som påverkar ditt arbete gör inte saken lättare.

Hjälp – eller i alla fall en ändring – är på väg och den kommer genom ytterligare en motgång. Du kommer i en situation där du blir tvungen att göra något drastiskt för att det rent praktiska i ditt liv ska fungera och det är, trots att det kommer kännas nästan ogreppbart när det händer vara början på vändningen.


Korten talar tydligt om ett påtvingat ställningstagande och i dess spår kommer många av de saker du nu har så svårt att få grepp om te sig självklara.

Du kommer bli tvungen att fatta tuffa beslut och ”städa” i vad du anser vara viktigt och vad du faktiskt inte behöver bära med dig (känslomässigt i förta hand) och det gör att allt som går bra efter det kommer stärka dig och göra nästa steg enklare.

Inom en rätt kort tid (allra mest 2 år men troligare på den här sidan av 14 månader) kommer du kunna se tillbaka på det du känner nu som en bra lärdom och början på den person du då kommer vara.


Det är några stora steg som du kommer att behöva ta med början redan inom en månad men de leder dig i rätt riktning.

Så sök förändringen och var inte rädd för det du kommer möta. Just nu är det tid att känna sorg, ilska och tvekan för inom kort kommer livet handla om annat och i den förändringen väntar både ny kärlek och nya möjligheter i arbete och fritidsvanor

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page