top of page

Osams om bröllopsplaner


Jag och sambon har hamnat i en konflikt runt vårt kommande bröllop, något jag trodde aldrig skulle hända. Vi har varit sambos i nära sju år, frid och fröjd.


Så fort vi började planera så började tjafset. Jag vill helst göra en resa, kanske med några vänner, och ha ett litet gulligt bröllop på nån vacker strand, något sånt. Sambon vill ha en jättetillställning med fin middag och hela tjocka släkten inbjuden. Det tycker jag låter både stressfullt och dyrt. Jag har redan sagt att jag hellre inte har något äktenskap alls än ett jättestort släktbröllop. För mig går det bra att vi "bara" är sambo. Men min sambo vägrar backa och ska absolut tvinga mig till rena mardrömsbröllopet. Jag har sett på tv att bröllopsplanering kan driva isär folk men aldrig trodde jag att det skulle hända mig. Nu undrar jag hur jag ska ta mig ur det här utan att mitt förhållande går åt skogen.

"Amy"


Svar: Här ligger en hund begraven. Mina kort säger att det är en rejäl maktkamp som tagit fart och att den i värsta fall slutar med att ni gör slut (något det låter som om du oroar dig för lite redan). Det verkar inte ens handla om någon drömbild av bröllop. Möjligen är det så att din partner känner tryck på sig från släkten, kan de ha tjatat och frågat varför ni inte gifter er? Nu har du i varje fall en sambo som är "all-in" på att det måste se ut på ett visst sätt. Men om du ger med dig så kommer det att bli väldigt obehagligt för dig, och dessutom orsaka relationen stor skada. Tarotkorten säger att om du står på dig och vägrar ha ett traditionellt jättebröllop så slutar det sannolikt med att ni gifter er och att det faktiskt blir bra, men innan ni kommer till det lyckliga slutet kommer det att bli rätt hemska konflikter.

En sak är helt klar: Det är aldrig en god idé att ge efter och göra något man inte vill utan att den andra åtminstone förklarar varför det är viktigt. Jag tror inte att du kan göra så mycket mer än vara så rak som möjligt och så gott det går undvika att blåsa upp konflikten ytterligare: Kom inte med ultimatum, höj inte rösten, gå därifrån om det inte går att undvika ett öppet gräl. Det blir svårt för din sambo att vinna "fajten" om du förhåller dig passiv och vägrar delta. Kanske kan det få situationen att svalna så pass att ni kan börja prata med varandra igen, istället för att bråka.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page