top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Osäker på barn


Jag vet inte om jag vill ha barn. Min sambo vill jättemycket och jag har alltid tänkt att jag skulle sen, men nu börjar tiden rinna ut och jag känner fortfarande ingen barnlängtan. Jag är jätterädd för att ångra mig och jag vill inte att min sambo ska bli ledsen men det känns fel att bli gravid för hans skull.

"Vad ska jag göra?"Svar: Att du känner så stor tvekan trots att du väger in hur mycket din sambo vill ha barn, det pekar på att du åtminstone i nuläget egentligen inte vill. Annars hade nog vågen tippat åt hans håll.

Det här är egentligen ingen bra fråga för tarotkorten, för det måste vara ditt val som avgör. Ur tarotens synvinkel är det ytterst få människor som ångrar sina barn, och därför har korten en tendens att rekommendera barn. Det är så att säga "det säkra kortet" men det behöver inte betyda att det alltid är rätt val.

Jag rekommenderar att du pratar med en terapeut, jag tror att det kan hjälpa dig att reda ut vad du känner och kanske också varför du gör det. Det är svårt och plågsamt att fatta ett så stort beslut när underlaget känns otydligt.


Med detta sagt, så sa tarotkorten följande:

Du har en bra bild av hur livet ser ut nu, utan barn. Och du upplever att livet ofta är stressigt och ansträngande. Du har rätt när du misstänker att det skulle öka din arbetsbörda att vara förälder. Du skulle klara av det lättare än du tror, men det egentliga problemet är att du är så pass stressad av livet redan som det är. Om du lyckas förändra ditt liv så att stressen minskar, då kommer du att veta säkert om du vill bli förälder eller ej. Du kommer också att må bättre än du gör nu. En del av bördorna du släpar på kan du lägga ifrån dig - du måste inte alltid vara den som ställer upp, eller den som gör livet lättare för andra.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page