top of page
  • Skribentens bildTor

Osäker eller självständig?

Hej Tor och Hanna, jag hoppas allt är bra med er :) Upplever en inre konflikt inom mig, skulle vara tacksam för vägledning. Jag har märkt att ju seriösare/djupare mitt förhållande blir, desto mer osäker känner jag mig på nått sätt. Har problem med att acceptera o uttrycka mina emotioner, kommer vi för nära varandra så backar jag ur några dagar och ”börjar om” igen. Jag vill älska o bli älskad, så förstår inte varför jag är sån här isåfall och hur jag ska ta itu med detta? Vågar inte vara sårbar eller för nära för länge, behöver alltid en kort paus (distans) för att skapa en känsla av balans (säkerhet). Ska jag följa denna känslan eller är det bara min osäkerhet? Vad tror ni?

Monika


Vi har alla metoder för att känna oss säkra i kärlek - din är en av de bättre

Svar: Jag förstår känslan och när jag tittar på ditt horoskop blir det ännu tydligare för trots att du är Skytt vilket gör att du har ett behov av rak och omedelbar innerlighet så ligger dina viktigaste ”relationsplaneter” (Venus och Mars) i Stenbocken och på det ligger din Måne i Fiskarna (en växande halvmåne). Det gör att du också behöver känna stabilitet och ett tydligt gensvar. På det handlar mycket av dina behov om att känna att du har utrymme för att ”bottna” i dina känslor och alltså ha tiden och självständigheten att hitta dig själv i relationen.

Det gör att ditt ”start och stopp” behov på många sätt är en nödvändighet för att du ska må riktigt bra och framför allt känna att du är en aktiv och stor del av relationen. Tidigt i förhållanden är det extra viktigt eftersom du annars ofta känner dig överväldigad och sveps med. Lite som att det blir ett ”ni” som ofta glider över i ett fokus på din partner. Händer det drabbas du mycket riktigt av tvivel på att du får det utrymme du behöver och att din vilja och röst blir underordnad. Det mår du inte bra av eftersom du, inte minst som Skytt, har ett starkt behov av att vara i kontroll över ditt liv och dina känslor.

Att du har den inställningen och den inre drivkraften är genomgående väldigt bra eftersom det gör att dina förhållanden fortsätter att handla om er men det gör, som du märkt, också att det ofta sker på bekostnad av innerlighet och utveckling i förhållande och av de känslor ni har för varandra.

En komponent här är också erfarenheter från tidigare förhållanden. Jag gissar att du har ”svepts med” tidigare och att det inte slutat så bra.

Mitt förslag här är att du accepterar dina behov men att du också är ärlig med dem för din partner. Idealt är att du känner att du har det utrymmet i förhållandet. Att det helt enkelt är så att du hittar en partner med vilken du känner att du har den rätten naturligt och alltså inte känner dig pressad till att ta det utrymmet ”vid sidan av” relationen utan att det är och blir en del av det ni har tillsammans.

Ofta kommer det inte ske direkt utan att det är något som växer fram. Ett förtroende som skapas av det ni har gemensamt snarare än att det finns där från dag ett.

Allt handlar om att må bra och verkligen våga och vilja dela med din partner. Att du inledningsvis (säg under det första halvåret) av och till vill pausa är helt ok och något du inte ska känna är dåligt. Om du efter det inte börjar få längre och längre perioder då det inte känns som ett behov av ensamhet visar det att relationen har problem och att du/ni behöver hitta nya sätt att närma er varandra så att du känner att du har det utrymme du behöver.

I den bästa av världar, och det förhållande som varar, kommer du ha och hitta det utrymmet tillsammans med din partner och då försvinner också behovet undan för undan.

Personligen skulle jag nästan önska att flera hade din ”säkerhetsmekanism” eftersom det skulle göra att färre blev tvungna att kyssa grodor innan de hittade sin prins.

I sammanfattning: Lita på dina instinkter, ta ditt behov på allvar, bejaka det och var ärlig om att det handlar om att komma närmare varandra – inte att behålla avstånd – och ge din partner möjlighet att få dig att känna dig bekväm och kär utan press.

Din a behov är definitivt inte osäkerhet utan en naturlig vilja att känna dig uppslukad av kärlek och samtidigt trygg i dig själv och dina känslor.


Du kommer troligare hitta den sanna kärleken på grund av din känsla för ditt egenvärde än trots att du har det.

Mycket lycka för du kommer hitta kärleken på grund av att du är den du är.

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page