top of page

Orolig inför ett möte


Jag känner mig orolig inför ett möte i morgon som jag och maken skall på. Vet att jag ofta oroar mig i onödan. Är trött på allt ifrågasättande. Skall vi ge upp arbetet som familjehem. Allt runt tar så mycket kraft.

"A"


Svar: Det är verkligen tråkigt när det blir så. Ofta är det extra ansträngande att hantera krångel runt saker som i sig ger mycket glädje. Glädjen grumlas och ersätts av stress, i värsta fall. När något trasslar till ett jobb eller en relation som vi inte får ut så mycket glädje av så är vi oftast mera stresståliga, kanske för att vi inte förlorar så mycket på det.

Att du oroar dig tyder på att du känner dig stressad och att ditt förtroende för andras välvilja är lågt. Det brukar inte dyka upp ur tomma intet, något har fått dig att känna avstånd och brist på förtroende. Och nu är varje möte en källa till oro. Det kan gå att reparera relationer som drabbats av förtroendekris, men det krävs oftast att båda sidor är med om arbetet. Om det inte går att åstadkomma så brukar det vara bättre att avbryta kontakten, om det går. Det är inte så mycket annat som du kan göra på egen hand, helt enkelt, för det är inte du som har orsakat problemet till att börja med.


Tarotkorten säger att du har helt rätt. Att din oro och den ständiga känslan av att vara angripen har börjat kosta så mycket energi att du inte kan göra ditt jobb bra, vilket är mycket tragiskt eftersom du är mycket bra på det. Korten säger också att det kan gå att vänta ut det här. Något slags förändring är på väg - kanske någon flyttar eller byter jobb så att du får en eller flera nya kontakter som du kan bygga en ny relation till. Men det kräver lite uthållighet och det är inte säkert att det är rätt val. Det beror lite på vem du ska ta hand om i första hand. Du personligen skulle nog må bäst av ett rejält miljöombyte, men det finns andra inblandade som mår bättre om du kämpar på.


Det är svårt för mig att ge dig ett råd här, annat än att du bör ta dina känslor på stort allvar. Det är väldigt ansträngande för både kropp och själ att vara i konstant "fight-läge". Efter ett tag brukar det bli mycket svårt att varva ner alls, och vägen tillbaka kan bli mycket lång. En sak som kanske kan hjälpa lite är att prata med en terapeut, om inte annat så för att du skulle må bra av att ventilera och ha någon som lyssnar som är neutral.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page