top of page

Orolig för hälsan


Vet inte om det är pga att man insett att man faktiskt inte är 25 längre, men jag har även fått hälso-noja på sistone. Detta har ökat sen jag miste en kär släkting, alldeles för ung, i cancer förra året. Ser ni om jag kan ha nån cancer som riskerar att blossa upp? Eller andra hälsoproblem? "Mvh Sol"


Svar: När döden slår till nära dig och det dessutom är en ung människa som drabbas så är det naturligt att du blir orolig över din egen hälsa. Utöver förlusten så är det en påminnelse om din egen dödlighet, och att försöka undvika saker som är farliga är också en del av överlevnadsdriften, som är mycket stark.

Den här sortens förluster kan också vara mycket svåra att komma över eftersom det lätt blir en mix av sorg, saknad och oro. Att prata med en terapeut eller med en grupp människor i samma situation kan hjälpa, det kan vara rätt svårt att sortera ut de här känslorna på egen hand.


När det kommer till hälsofrågor är jag alltid väldigt försiktig. Erfarenheten har visat att den som är orolig inte blir särskilt mycket lugnare av att få ett lugnande besked från taroten eller via horoskopet. Och det vore väldigt illa om någon lät bli att gå till doktorn. Det är alltid bättre med ett onödigt läkarbesök än med ett läkarbesök för lite!


Med detta sagt: Jag har vänt och vridit på ditt horoskop och hittar inget som pekar på ohälsa. Allt pekar på en i grunden stark fysik. Det finns inga riktigt belastade aspekter, ingenting var på väg ner under horisontlinjen vid din födelse, ingen planet är på ett ställe där den är farligt försvagad. Nu är det så med horoskop att när det kommer till exakta detaljer så måste man titta efter varje detalj för sig, det vill säga det krävs en specifik analys för att hitta en fraktur i handleden och en annan specifik analys för att hitta en fraktur i foten - till exempel. Att man har ett horoskop som skvallrar om god hälsa är självklart ingen garanti, man kan bli sjuk eller skakad ändå (som sagt, det går aldrig att ersätta ett läkarbesök med ett horoskop). Men horoskop brukar däremot kunna avslöja saker man behöver vara lite försiktig med, och i ditt fall är det enda jag hittar att du riskerar oroliga tarmar om du lever ohälsosamt, till exempel stressar och slarvar med mat och sömn.


Det här är för övrigt ganska ovanligt. De flesta har åtminstone några återkommande hälsobekymmer som syns i horoskopet, men det har alltså inte du. Det är goda nyheter. Men: Jag tycker att du ska ta din oro på allvar, kanske göra en stor hälsokoll för att kunna känna dig lite lugnare och absolut hitta någon att prata med - helst ett proffs eller någon som är i samma sits. Den här typen av oro kan ligga och gnaga länge och vara ett ganska ordentligt hinder för välmående.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page