top of page
  • Skribentens bildTor

Ordning passar dig

Jag är en tjej på 20 år som undrar hur min jobbframtid ser ut. Min stora och

enda dröm är att bli polis. Kommer jag att lyckas med detta eller blir det något annat för mig? Polis är det enda jag vill arbeta som, så annars vet jag inte vad jag ska göra. Ser du något alternativ för mig om det inte blir polisskolan?

"Tacksam för svar"


Du blir en bra polis - lycka till

Svar: Jodå, polis är ett bra yrkesval för dig. Det är ett jobb som skulle ge dig både trygghet och en bra karriär. Att sträva efter rättvisa och ordning är något centralt för dig och det gör att du på sikt också kan komma rätt högt upp på karriärstegen. Främst med hjälp av din inlevelse i det du gör. Annat som skulle kunna fungera för dig är en utbildning till jurist. Domare eller åklagare kan ge dig samma kick och är på sikt minst lika bra för dig. Mitt förslag är att du , om du hinner, läser en del juridik parallellt med polisstudierna. Eller om du inte kommer in läser först och söker in på nytt året efter.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page