top of page

Omotiverad i skolan


Jag har tre terminer kvar på gymnasiet men jag känner mig så omotiverad. Jag vill jobba med musik, tror jag, men tänk om det inte alls går? Annars är det väl ett vanligt jobb som gäller men spelar det egentligen någon roll hur bra betyg jag får eller ens går ut eller bara hoppar av. Jag tänkte att det kanske finns något i min framtid som gör det vettigt att plugga vidare, just nu känns det som om jag sitter av tiden och ändå bara kommer att jobba efter gymnasiet.

"R"


Svar: Ibland är framtiden en snitslad bana, ibland har man så många val precis framför sig att det är nästan omöjligt att spå hur det ska gå sen - de egna valen, som man inte har gjort än, avgör så mycket. Det är där du är just nu. Mina kort säger att din brist på motivation verkligen är ett problem och att du känner dig osäker och otrygg. Det skulle löna sig för dig att göra det bästa av gymnasieåren men jag förstår att det är svårt när du inte alls vet hur framtiden ser ut. Osäkerheten kostar också mycket energi så det finns inte så mycket ork över för studier.

Jag ser ingenting om musik i korten. Återigen, jag tror att det beror på att du inte har valt väg, inte på att du inte har talang.

Korten säger däremot att det vänder, men inte förrän du har börjat känna att du har kontroll över ditt eget liv. Jag tror att det blir efter gymnasiet. Jag tror att du hittar ett jobb mer eller mindre med en gång och jag tror att det hjälper. Du kommer att få en starkare känsla av att du duger och kan klara dig själv, och då blir det också lättare för dig att känna att du kan forma din framtid själv. Där och då, om inte förr, kommer du att veta vad du vill göra med ditt liv.

Du skulle kunna hoppa av studierna men det skapar svårigheter längre fram. Om du alls orkar, försök fokusera på skolan. Du kommer att få nytta av gymnasiebetyget längre fram. Du klarar dig utan men det går mycket lättare med. Jag tror att du kommer att fortsätta med någon form av högre studier längre fram, i varje fall är det ett av de tänkbara alternativen.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page