top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Olyckans efterspel - försäkringsfrågor

Min dotter var med om en bilolycka idag. Finns det nån möjlighet att hon kan få bilen lagad utan att betala mer än självrisken?


Photo by Matthew T Rader on Unsplash
EN hel eller halvförsäkring täcker det mesta

Det beror på…

Lagen och ersättningsmodellen för skador på bilar hänger ihop – till det kommer vilken typ av försäkring du har.

Om man anses vara den som orsakade olyckan täcker trafikförsäkringen skadorna på det andra fordonet (så om det är så att din dotter inte hade någon skuld i olyckan ska det faktiskt vara så att det är den andra föraren som ska betala självrisken).

Om det var en singelolycka bär försäkringen också täcka om man har en halv- eller helförsäkring. Läs försäkringsvillkoren på just din försäkring eller vänd dig till ditt försäkringsbolag – de har stenkoll på alla sina kunder.

Det vanligaste att försäkringar inte täcker är assistansdelen (bärgningsbil, röjning/sanering av olycksplats mm) kolla om det utförts sådana saker har skett och i så fall vad försäkringen säger om det.

Mina kort säger att olyckan kan kosta DIG lite troligen för resor och möjligen stöd. SÅ det innebär nog att det kan tillkomma en del kostnader men inte jättestora tror jag. (vi spår ju inte andra än den som frågar så jag kan inte fråga direkt om vad det kommer kosta henne).

Under alla omständigheter är det viktigaste att alla som var inblandade mår bra. Saker går att ersätta- Liv och hälsa går alltid före pengar.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page