top of page
  • Skribentens bildTor

Oönskade närmanden

Jag drömde nyligen att jag hade en orm som hade lagt sig ett varv runt mina trosor, i grenen. Den kändes mycket störande och jag försökte flera gånger ta bort den. Jag är inte riktigt säker om den hade krupit in i en av mina 2 håligheter jag har i den trakten. Den satt i varje fall mycket hårt fast. Men efter en stund tänkte jag att nu måste jag få bort den och ryckte tills jag fick bort en del av ormen. Den gick alltså i två delar. Vid det laget kändes allt så äckligt att jag inte orkade drömma mer och vaknade. Har drömt en liknande dröm förut plus att en av mina drömmar nyligen rörde sig om ett stort kattdjur typ; leopard eller något åt det hållet som hoppade upp på min rygg och satte sig fast på mina axlar. Jag var vid havet och kastade mig ner i vattnet eftersom jag misstänkte att djuret inte tyckte om vatten. Efter en stund hoppade den dock av. Kan nästan ana mig till någorlunda vad drömmarna kan innebära, men skulle bli glad om jag kunde få lite mer professionell hjälp. "Susanne"


Ormar symboliserar i princip alltid sex och framför allt män i samband med sex i drömmar

Svar: Ja du har nog rätt i att du anar vad de här drömmarna innebär. Det här är rena sexualdrömmar som hämtade ur Freuds handbok. I alla fall dina ormdrömmar. De handlar om att försöka ta kontrollen över din sexualitet. Att den, som det nu är, ligger i händerna på din/dina partners och inte i dina egna. Det betyder inte att ditt nuvarande sexliv är dåligt men det betyder att du känner att det är något du gör för att någon annan vill det och inte för din egen skull. Att du när du försöker göra dig fri inte lyckas helt utan att ormen går sönder och du tror att det finns delar kvar tyder på att du känner att din vardag är sexualiserad. Inte så att du har sex på skolan eller i jobbet men att det anspelas på sexualitet på ett sätt du inte trivs med. Det kan vara att du ogillar dina arbetskläder (som t ex på finare hotell där klädkoden är... tydlig) eller att tonen mellan chefer och de anställda är sexualiserad (som på vissa kontor med manliga chefer och kvinnliga underlydande) eller att folk i din omgivning inte ser dig i ögonen i första hand utan mer på andra ställen. Drömmen visar dock också att du fortsätter att sätta din integritet högt och det gör att du troligen kan få slut på den här typen av drömmar genom att ta tag i roten av problemet. Stå upp för din rätt i verkliga livet. Ingen har rätt att få dig till någonting du inte vill. Vare sig att få dig att "ställa upp" på något eller ens objektifiera dig i sina huvuden. Säg nej i verkligheten så kommer du att märka hur drömmarna ändras (de kan bli mer skrämmande först men det är övergående).

Vad gäller kattdjursdrömmen så pekar den åt samma håll men den handlar mer om dina tankar och attityder än vad andra gör mot, eller med, dig. Du dras mellan att stå för det du tycker och att kompromissa och ditt undermedvetna är inte riktigt nöjt med hur mycket du kompromissar.

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page