top of page
  • Skribentens bildTor

Nya horisonter gör dig gott

Fick mitt första barn vid 22 och fjärde vid 41. Har alltså varit mamma i första hand. Och kommer alltid att vara. Nu har jag insett att mina barn kommer att leva sina egna liv och undrar om det finns något nytt syfte för mig? Känner mig ung och stark. Och till skillnad från många i min egen ålder så har jag INTE börjat förbereda mig för pension! Har många funderingar . Vad ser ni?

UllaSvar: Ditt urstarka Vädursdriv gör det uppenbart att du inte ska sätta dig ner och vänta på pensionen. Du har mer att ge och står dessutom i början av din 6:e Jupiterperiod – den man brukar kalla ”de gyllene åren” därför att det är under de åren man har styrkan att göra allt man önskar sig, friheten att ha tid att jaga sina drömmar och kunskapen om livet för att veta vilka de är.

Det finns visserligen ett ”ödessyfte” för dig men det är ett du behöver hitta, inte ett någon ska tala om för dig men resan dit är det som ger mest glädje.

Det finns två vägar: Antingen hugger du i i ett arbete som är fysiskt, tidsatt och enkelt (typ lagerarbete, truckförare, eller liknande) direkt och hittar en ny livsväg via nya omständigheter eller så tar du tillfället i akt och skaffar dig en ny utbildning. Du har rätt till studiemedel några år till och det ger dig chansen att starta på en bana du aldrig trott dig redo för.

Båda vägarna kommer öppna dörrar som leder dit du vill och dit du behöver vara och dessutom är det precis vad dina barn behöver se – att livet är mer än samma-samma och att man alltid kan börja på något nytt och annorlunda.

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page