top of page

Negativ energi


Jag har enligt andras råd och även experimenterat mycket själv med mörka tankar och blod bl a i självskyddssyfte en tid. Jag har nu slutat med det men har uppmärksammat en rad överdrivna oturshändelser som någon slags betalning från mig i form av olycka, sjukdom, psykiskt dåligt mående o s v. Jag har uppenbarligen experimenterat lite väl och undrar nu vad jag ska göra för att häva detta. Mycket av mitt skit har jag grävt ner eller gömt i min jordkällare men tror inte oturen har upphört. Vad kan jag göra?

"M v h K"


Svar: Om du inte har gjort det redan, börja med att rena sakerna som du grävt ner och sakerna du har gömt. Annars kan de ligga och ge ifrån sig negativ energi väldigt länge. Magi är kinkigt men en nästan osviklig metod är att dränka in sakerna i mättat saltvatten och sen strö lite järnfilspån på. Det stoppar det mesta.


Nu till resten av frågan. Jag oroar mig lite för att en hel del av det du beskriver kanske inte är en följd av magin du har använt utan av vad som drev dig att använda den. Både med och utan magi är det riskabelt att fokusera på mörka tankar. Vår hjärna är fantastisk och påverkar våra liv mycket mer än vi tror. En sak hjärnan är bra på är att förvandla det vi koncentrerar oss på till verklighet. Det är därför positiv affirmation fungerar - om du säger "Jag är vacker och beundransvärd" till din spegelbild varje dag så blir resultatet inte bara att du själv tror på det mer och mer utan även att andra gör det. Om det sedan är en form av magi eller om det handlar om psykologi, det är mest en tolkningsfråga om du frågar mig. (Mer än en modern magiker har hävdat att magi inte är något annat än att medvetet utnyttja vad vår hjärna och vår vilja kan). Men det innebär också att negativa och mörka tankar blir mer och mer verkliga ju längre vi sysslar med dem. Den som säger "jag är en hopplös förlorare" blir också betraktad som en, och det var ändå ett relativt ofarligt exempel.


Med andra ord behöver de problem som drabbar dig nu inte vara direkt förknippade med de ritualer du har använt och då räcker det inte att sluta och göra sig av med föremålen. Ett bra första steg är att rena resterna för säkerhets skull, som jag skrev överst i svaret, men sedan behöver du få dig själv på rätt köl. Du behöver ersätta det mörka molnet som du troligen går runt i med något annat. Det finns många verktyg som kan hjälpa. På det världsliga planet skulle en bra terapeut - gärna KBT - kunna vara en vinnare. På det magiska planet skulle jag rekommendera att du skaffar en kortlek laddad med positiv energi, gärna en änglakortlek, och sedan mediterar tillsammans med den en liten stund varje dag. För att peta in lite vardagsmagi också, ett klassiskt sätt att bryta otur är att sätta på sig kläderna ut och in, och bak och fram. För att inte omgivningen ska tro att man blivit fullkomligt galen kan det vara smart att göra detta med kläder som inte syns, om man inte har turen att ha något plagg som ser okej ut även på avigan.


Jag föreslår att du börjar i den här änden och sedan hör av dig till oss igen om du behöver mer hjälp. Det blir lättare för mig att se exakt vad problemet är när jag vet hur mycket ovanstående råd hjälpte.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page