top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

När vänder det?

Fråga Tor och Hanna: Jag är djupt olycklig på grund av kärleksproblem och svartsjuka. När vänder det?

Inga


Bestäm dig för vad du egentligen behöver nu och gör en nystart. Då kan du vara där du vill till hösten

Svar: Vänder är inte riktigt rätt ord – förändras är mer vad det kommer att handla om.

Det som driver svartsjukan och kärleksbekymren kommer inte att ändras under de närmaste året och det gör att lösningen inte sitter i den relation du tänker på utan snarare bortom den.

Lyckligtvis är det här året är det ett bra år att gå vidare och hitta det som gör kärleken vacker hos dig själv och det behöver du göra innan det kommer fungera att dela den med någon annan.

Du har en tendens att förankra dina känslor i vardagen snarare än i din partner och det förstärker också den skevhet du upplever. Det du vill och behöver fixa kommer du inte åt med att ändra på förutsättningarna. Du måste ändra på själva innehållet. På känslorna, på hur ni agera mot varandra och på vad du står ut med för att få saker att funka.

Som jag sa – det här är ett bra år för dig att bryta ner och bygga på nytt och att ta ett stort steg bort från den här situationen är ett mycket bra första steg. Du behöver börja om för din egen skull och det kommer gå mycket lättare än du fruktar, särskilt om du tar hjälp när det känns som tyngst.

Först när du har lite distans kan du klart se vad du vill ha och behöver och också vad de andra inblandade egentligen tycker och hur de egentligen beter sig.

När du ser det klart kommer vägen därifrån tillbaka till kärlek och välmående vara kortare än du tror.

Gör du det som är nödvändigt med början nu under våren kommer du uppleva att det vänder i mitten av september och att kärleken kommer tillbaka på allvar någon månad senare.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page