top of page
  • Skribentens bildTor

När sker flytten

Hej jag undrar när min sambo kommer att hitta en bostad eftersom vi har bestämt att bli särbo ? Han försöker att övertala mig att vi ska försöka att få vårat förhållande att bli bättre utan att vi ska bli särbo. Men jag tror inte att jag klara det

JB

Särboskapet kan bli ett lyft för er båda

Svar: Korten är ovanligt rakt på sak: Han kommer hitta en bostad väldigt fort om du hjälper honom leta. På egen hand har han inte viljan att lägga särskilt mycket energi på det.

Det svaret gör det i sig rätt uppenbart varför att det är en god idé att testa särboskap och paradoxalt nog kommer det faktiskt fungera bättre för honom än för dig.

Missförstå mig rätt – särboskapet fungerar för dig precis som du räknat med men han har bara negativa tankar inför det och när det börjar komma positiva effekter blir han både förvånad och får oväntad ny energi.

Men det han är räddast för är att bli ensam så ska han få de effekterna behöver du tydligt visa att du inte dumpar honom utan ger er båda nya möjligheter. Känner han sig vilse under de första månaderna kommer han falla in i självdestruktiva beteenden som inte kommer vara bra för någon, särskilt inte eftersom detta kan bli ett jättelyft – kanske inte i första hand för er som par men faktiskt för er båda som individer och det öppnar också för en nystart på lite sikt när det kommer till relation och framtid.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page