top of page

När får kärleken ett större djup?


Jag undrar när det kommer att bli djupare kärlek mellan mig och en person.

"B"


Svar: När jag tittar på ert parhoroskop så tror jag att jag kan se vad problemet består i. Ni har ett bra vardagsflyt för det mesta trots att ni troligen har ganska olika intressen. Och ni har en stark passion mellan er. Men det finns ingen bro mellan dessa två saker. Lika mycket individuellt djup som ni båda två har från soltecknet, lika lite djup bidrar Venus (som styr kärlekslivet) med. Ni har Venus i Väduren båda två och det ger en kärlek som brinner hårt och hett men fungerar lite som ett tomtebloss. Steget från gnista till djup är alltid knepigt med Venus i Väduren, ofta blir det sanslös passion först och sedan ingenting alls.

Eftersom ni har Venus där båda två så är ni antagligen överens om att kärlek är som bäst när den är uppriktig, ärlig, rak, direkt. Men problemet är alltså att det blir ett långt avstånd från detta till de människor som ni är i andra sammanhang. Utanför kärlekslivet är det eftertanke, visdom och insikt som gäller. I värsta fall blir resultatet att det är som kärlekspar ni delar minst, att det saknas en känsla av ömsesidighet och förståelse just på den punkten trots att ni oftast är samstämmiga annars.


Ingen av är är helt och hållet nöjd med den här balansen som ni har nu, men det är tveksamt om ni är ute efter exakt samma förändringar.


Korten säger att ni kompletterar varandra så bra att det paradoxalt nog blir svårt för er att utveckla relationen. Det krävs antagligen att ni - antingen båda, eller en av er - avsiktligt stör balansen mellan er för att det ska uppstå ett utrymme för förändring och fördjupning. Den "svagaste" punkten för er två är den andliga sidan, en av er har låtit den utvecklas mer mot musik och känsloupplevelser medan den andra snarare har ett intresse för andlighet och tro. Diskussioner (och konflikter) med anknytning till det här området kan göra att ni kommer åt att utvecklas. Men det finns förstås också en risk att det slår fel och driver in en kil mellan er.


En annan sak som kanske kan hjälpa är terapi eller självterapi i någon form, inte för att jag ser några tecken på att någon av er specifikt behöver det utan ur perspektivet att terapi och medveten självutveckling alltid skakar om relationer.


Det är ganska svårt att ge dig ett konkret svar på när kärleken djupnar, som du märker. Det är inte alls säkert att den gör det utan medvetna åtgärder.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page