top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

När blir jag med barn?

Fråga Tor och Hanna: Jag vill så innerligt, innerligt gärna ha barn! Att jag och min sambo inte lyckats bli gravida ännu känns jobbigt och ledsamt.

Våra vänner och bekanta blir gravida en efter en, och det blir svårare och svårare att glädjas med dem. Det känns som om jag håller på att bli knäpp och att den här "fixeringen" vid barn bara försvårar allt! Jag undrar om det är någon idé att fortsätta - kommer jag att bli gravid? Kommer det i så fall att ske inom en snar framtid? När är chanserna som störst?

Vad ska det bli av mig när jag "blir stor"? Jag har provat olika yrken och utbildningar men känner mig aldrig tillfreds. Nu pluggar jag till lärare och det går åt många timmar att fundera och väga för- och nackdelar och innerst inne vill (eller vågar) jag nog inte. Allt detta grubblande gör att jag inte kan ta saker och ting som det kommer. Jag vet inte vad jag vill och jag litar inte på min egen förmåga - i mina ögon duger jag aldrig, eftersom jag jämför mig med andra och har svårt att acceptera att det alltid finns de som är "bättre". Jag önskar jag visste vilken väg som är den "rätta" så jag kunde lägga energin på realisera istället för att fantisera om hur bra livet skulle kunna vara. Vad ska jag göra för att känna mig nöjd och stolt över mig själv och den jag är? Skulle jag passa och trivas som lärare i slutändan eller borde jag hoppa av utbildningen nu och satsa på något annat istället?


Chanserna är riktigt bra för dig att bli med barn i år.

Svar: Låt oss börja med jobb- och framtidsbiten. Du kommer visserligen att bli en bra lärare (faktiskt mycket bra) men det finns och kommer alltid att finnas en vilja efter någonting annat i ditt liv. Problemet som du upplever nu är att det alltid verkar vara mer du inte kommer åt att göra än vad som ser ut att ligga framför dig vad du än tar dig för. Det gör att du kommer att pröva på många olika saker under ditt liv. Mitt tips är att du utbildar dig klart och börjar med läraryrket för du kommer verkligen att kunna göra en stor skillnad för många i det yrket och du kommer dessutom att trivas ganska bra med det. Det ger dig också något att falla tillbaka på när du sedan testar att göra andra saker och det kommer du att göra. Att ha ett yrke i bakfickan som man är kvalificerad för är inte det sämsta när du i framtiden står mellan olika projekt och annat. Så håll ut för det kommer att löna sig och du kommer att märka att det inte alls är ett hinder för allt det andra du också vill och hoppas på.


När det kommer till barn så ser det inte alls dåligt ut men det är inte ovanligt att det tar tid innan det första kommer. Det börjar bli dags att prata med någon om det och kanske göra en fertilitetsundersökning om ett eller ett par år om det inte vill fungera men jag är ganska säker på att det har ordnat sig innan dess.

Under det närmaste halvåret har ni dessutom väldigt bra chanser och allra bäst är de om ni försöker på följande dagar: 8/2 på förmiddagen, 6/3 vid lunch, 3/4 på morgonen, 30/4 vid lunch, 27/5, så sent som möjligt, 24/6 på förmiddagen, 21/7 vid lunch, 17/8 runt 18.00 och den 13/9 så sent som möjligt.

Jag önskar er all lycka:

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page