top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Mina dagböcker blev stulna - jag saknar dem

Fråga Tor och Hanna: För många år sedan bodde jag och jobbade i Stockholm. Blev uppsagd från min lägenhet efter att ha fått reda på att jag hyrde den i tredje hand istället för som jag trodde andra hand. Personen som innehade hyreskontraktet fick inte några pengar trots att jag betalade varje månad till den som hyrde i andra hand. Jag hade fått tag på ett nytt boende och hade packat ihop alla mina saker i lådor, och p.g.a. det så sov jag hos en bekant natten innan jag skulle åka hem till min hemstad över helgen. Jag väntade en summa pengar som skulle komma på avi med posten så jag åkte till lägenheten för att se om den kommit. Upptäckte att min dörr stod öppen! Allt var borta!!! Polisen trodde att det var ett beställningsjobb och tyckte att det var bra att jag inte sovit där när tjuvarna kom dit. Hade en hemförsäkring som inte gällde i Stockholm så jag fick inte ut ett öre i ersättning. Det enda i mina saker, som låg nedpackat, som jag fortfarande saknar är ett tiotal dagböcker från när jag var liten. I dem hade jag bland annat skrivit om en kille som jag umgicks med då. Den killen är numera min make. Vi pratar ibland om hur kul det skulle vara att läsa dagböckerna för att se vad jag skrev om oss då. Vart tog dagböckerna vägen? Finns det någon chans att de kan komma till rätta igen?

"Wonna"Svar: Det är tragiskt att du har förlorat ditt bohag. Även om det var många år sedan så är saknaden efter de där riktigt personliga ägodelarna lätt att förstå. Mitt starka intryck är att ditt bohag blev stulet av någon med mycket god kännedom om huset men som inte bodde där.

Det märks att dina dagböcker betyder mycket för dig för bandet till dem är väldigt starkt trots att det gått massor av år sedan de försvann. Dagböcker blev inte slängda direkt utan det gjordes ett försök att ge dem tillbaka men då hade du redan flyttat och så angelägen var inte tjuven att han (även om jag är rätt säker på att det var minst en hon inblandad) gjorde någon större ansträngning. Så då blev böckerna ställda i hallen och därefter hamnade de hos någon i huset. En tid senare blev de undanställda. Jag tror att de har blivit slängda men det tog så lång tid att spåren är väldigt svaga. Mitt mycket starka intryck är att de blev slängda i slutet på åttiotalet.

Så jag är mycket ledsen men de kommer inte att gå att hitta

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page