top of page

Min systers skyddsängel


Min lillasyster är en våghals och jag är orolig för henne hela tiden. Redan när vi var barn skulle hon alltid vara värst. När jag försöker prata med henne om alla onödiga risker hon tar så skrattar hon bara bort det och säger att hon har en skyddsängel. Stämmer det att hon har en?

"Orolig"


Svar: Det ärliga svaret är att det inte spelar någon roll. Din syster svarar inte sådär för att hon litar på sin skydds-ängel, hon försöker bara avvärja din fråga. Jag vet inte varför hon gör det och jag kan inte fråga korten varför (det är hennes liv, inte ditt), men jag törs lova att det inte handlar om någon ängel.

Det går inte heller att ta en massa risker och lita på att ens stackars skyddsängel ska reda ut det (nu är det inte det din lillasyster gör, men jag vill ändå påpeka detta). Förr eller senare gör ängeln en miss (jo, även änglar kan missa på jobbet) och då går det illa. För att inte tala om att det är ruskigt ojuste, lite som att kasta sig in i farliga situationer bara för att man har en livvakt.


Du skrev inte vad för sorts risker din syster tar och därför vet jag inte riktigt hur allvarligt läget är. Det är lite skillnad på att gå och handla utan broddar och på att köra bil vårdslöst. Men om du upplever att din syster har direkt riskabla beteenden så skulle jag rekommendera att du börjar med att prata med någon annan som också står henne nära. Hon lyssnar ju inte på dig, men kanske lyssnar hon om ni är flera som tar upp samma sak.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page