top of page

Min hund var på två ställen samtidigt!


Jag såg min hund springa ner i källaren, där hon inte får vara. Jag gick till dörren och ropade strängt på henne men hon kom inte. Sen visade det sig att hon var på övervåningen. Hon kan inte ha tagit sig förbi mig, det finns bara en väg upp och alltså var hon väl på övervåningen hela tiden? Hon har aldrig försökt springa ner i källaren förut heller. Såg jag i syne eller vad hände?

"???"


Svar: Din hund var på övervåningen. Det du såg var ett spöke, antagligen ett som brukar hålla till i källaren (jag antar att ni brukar ha dörren dit stängd i vanliga fall?) och som du troligen skrämde när du dök upp. Vissa spöken har ingen synlig form alls men vi "ser" dem ändå, och våra hjärnor fyller helt enkelt i någon form som vore relativt sannolik - du såg din hund, någon annan kunde ha sett grannen eller sotaren eller katten. En inte alltför ovanlig upplevelse som jag har hört flera skildra är att de är ute och går och ser en människa som de känner igen, kanske på andra sidan vägen - och sedan möter samma människa igen en stund senare. Förklaringen är alltså att det var ett spöke i det första fallet, ett spöke som inte hade någon synlig form och som fick hjärnan att fylla den tomma ytan med ett synintryck som passade in.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page