top of page

Min brors flickvän besvärar mig


Jag har problem med min brors flickvän. Hon är väldigt annorlunda, inte alls som alla andra i vår familj och det är väl okej även om det gör det svårt att veta riktigt vad man ska prata med henne om. Men det är så här att hon säger att hon och jag har ett särskilt band till varandra och att våra själar har varit parallella (jag vet inte riktigt vad hon menar men det är så hon säger). Hon beter sig som om vi är gamla vänner, liksom "blinkar" åt mig ibland när någon säger något dumt, såna saker. Bror verkar inte alls bry sig men jag blir riktigt besvärad. En kompis på jobbet sa att ni kan svara på sånt här.

"B"


Svar: Det hon menar är att du och hon har haft något slags kontakt i flera tidigare liv. Jag har inte tänkt fråga mina kort om det stämmer eller om hon har fel, för jag tycker inte att det är det viktiga här. Hon är nog van att umgås med människor som håller på mycket med nyandlighet i olika former och som inte tycker att tidigare liv och sådant är udda. Men det hon gör här är hur som helst ett övertramp. Förklara vänligt men bestämt för henne att du inte har några som helst minnen av henne, eller någon känsla av någon själslig kontakt. Hon har ingen rätt att försöka tvinga fram en relation som du inte känner igen dig i. Det är minst lika illa som det är att till exempel gilla någon och envist hävda att det måste vara ömsesidigt även om den andra inte alls känner samma sak. När det gäller tidigare liv så finns det skäl till att vi sällan minns dem utan bara kommer ihåg enstaka detaljer om ens det, och det borde hon veta om hon har lite mer andliga intressen. Med andra ord, även om hon har rätt och även om hon faktiskt minns dig, så är det fortfarande ojuste att försöka locka fram minnen som du helt enkelt inte har.

Visa henne det här svaret om hon inte vill lyssna på dig.


Med detta sagt, om du vill att jag kollar om ni har känt varandra förr eller ej, säg bara till.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page