top of page
  • Skribentens bildTor

Mellan kärlek och egenvärde

Fråga: Jag tycker att det såg intressant ut med eran hemsida, så därför skriver jag ett mail med lite frågor. Jag undrar:

1. Om ni ser en man i min framtid, som jag ska kunna komma att dela livet. Jag har blivit så grymt besviken på kärleken, alla mina förhållanden har varit misslyckade och tagit slut. Kommer det att vända?

2. Jag har varit väldigt deprimerad som ung och slutkörd, vilket kommer tillbaka med jämna mellanrum. Jag har helt enkelt svårt att se livet ljust och funderar när det är som svårast på självmord, vilket jag naturligtvis aldrig skulle genomföra, men allt blir så svart. Kan ni se om jag kommer att klara mig själv bättre i framtiden. Well, that was all. Jag hoppas på svar snart!!!:) "Skorpionen."


Både till kärlek och välmående har du en resa att göra

Svar: Ditt kärleksliv kommer att vända men det är, som du vet, inte det lättaste området i ditt liv. Du är i en utvecklingsfas under de kommande två, tre åren. Det är under och framför allt efter den perioden som du har dina allra bästa chanser. Det är faktiskt precis den typen av partner som du sökt och misslyckats med tidigare som kommer att ge dig den kärlek som du söker.

När det gäller din andra fråga är det mer komplicerat. Du har lätt att hamna i en jobbig spiral där krav på framgång och utveckling ställer till det. Arbetsresor och utbildningar som är "bra för dig" sliter också och skapar en tröstlöshet. Du hinner inte och orkar inte och tvingas hela tiden till val som du inte har inflytande över själv. Det här behöver inte vara framtidens melodi alls. Du måste bryta mönstret och basera dina val på andra saker. I ditt fall så lönar det sig att du sätter dig själv i första rummet. Om du först ser till vad som gynnar dig själv bäst och därefter ser till hur du får möjlighet att uttrycka din kreativitet och dina egna idéer så hamnar du i ett läge där du mår bättre. Jobb bör i ditt fall vara mindre viktigt än fritid, ditt egenvärde ska övertrumfa din önskan att uppnå dina mål.

Ser du efter dig själv först hamnar du i mer positiva tongångar och mår mycket bättre. Att man är utbränd och slutkörd är ett tecken på att man satsar fel och bränner en massa kraft som man egentligen inte har eller bord lagt på saker som ger större belöning för egenvärde och självkänsla.

Du kommer att komma ifrån många av dina bekymmer men en del av dem löser du bättre genom att hitta nya vägar igenom dem. Dessutom är det aldrig bra när neråtperioder kommer tillbaka periodvis. Det kan också betyda att du har en underliggande depression eller annan orsak.

När möjlighet ges ock saker lugnar ner sig är det en bra idé att söka dig till vården, om inte annat så bara för att bocka av sånt som kan vara onödiga farhågor.

En kurator eller psykolog är ett bra första steg och du kan komma i kontakt med en via din hälsocentral.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page