top of page
  • Skribentens bildTor

Magi som medel mot missbruk

Jag har gjort wicca bottles tidigare, men har experimenterat med mycket annat och Jag har fått smaka, så är lite försiktig. Min fråga är om det blir en positiv effekt mot alkohol problem för mig om jag blandar i allt det ”vanliga” som spott urin blod naglar, salt, ametister(läste det var bra mot missbruk) alkohol,vassa glasbitar, spikar, taggar mm och en mörk lapp skrivet med svart penna ”alkohol med ett kryss över???” Tack!

Gypsy


Magi, amuletter och besvärjelser kan vara snabba genvägar - men de kommer med risker och kostnader

Svar: Hej, det är Hanna som är bäst på häxeribiten men när det kommer till besvärjelser av denna typ är jag tillräckligt väl verserad för att kunna ge ett bra svar.

Till att börja med – det du försöker dig på här är en väldigt mörk variant av wicca som jag känner mig lite osäker på om det är rätt väg för dig. SÅ innan jag ens går in på att recensera ditt val av metod och ingredienser så behöver vi titta på för och nackdelar med metoden i sig.

Det du försöker dig på här är att binda det onda i dig till ett yttre kärl och ”spärra in det” en ganska bra metod MEN den har två stora baksidor.

Fördelen är naturligtvis att du snabbt och effektivt samlar allt det onda i en fokuspunkt och OM du lyckas fånga alla sidor och aspekter av missbruket i flaskan och försluter den så är du definitivt ”fri” så länge sigillet håller och flaskan är trygg. Tanken här är att separera hela problemet från dig och vara av med det.

Svårigheten är att om du missar något – till exempel roten till vad som driver missbruket eller glömmer någon ”trigger” som leder dig in i en missbruksspiral så är risken att det du istället skapar en ”motor” för fortsatt missbruk – en koppling till den svarta viskande rösten som du nu inte kan skydda dig mot alls eftersom den knyter in direkt bakom dina spärrar.

SÅ för att beskriva respektive problem i detalj:

Det första är att för att det ska funka (och jag vet att det nu låter som om jag upprepar mig och det gör jag också eftersom det här aldrig kan sägas nog tydligt) MÅSTE du lyckas få in allt det som lockar och alla skäl som gör att du dricker i flaskan. Och som missbrukare är det extremt svårt. För det första vet de allra flesta inte om vad som är rotskälet – inte utan terapi, hjälp i program eller en oerhört utvecklad självinsikt. En så stark självinsikt att OM du hade den skulle du redan löst problemet och inte behöva göra flaskan alls..

Misslyckas du med detta så är det du har skapat exakt det jag skrivit ovan – en motor för missbruket – som nu lever sitt eget liv och inte är bundet av de rutiner, vanor och ”spärrar” som du använder för att kunna fungera runt ditt missbruk utan att ditt liv havererar. Det innebär att nyttan (en ”quickfix” på ett stort problem) måste ställas mot risken (en expressväg rakt ner i undergången).

Den andra sidan av samma problem är en förlängning av samma resonemang och på sätt och vis andra sidan av samma mynt – Du använder missbruket för att fly från något eller hantera något. Tittar man på missbrukare finns det alla sorter från självmedicinering för att hantera smärta, dämpa sinnesintryck eller hantera självbild till självskadebeteenden och regelrätt självbestraffning (ja att dricka sig full i undermedveten avsikt att göra bort sig är inte helt okänt även om det är ett av de ovanligare motiven) Och det gör metoden med en wicca-flaska ännu farligare. Missbruket vill inte upphöra och om du inte först (eller samtidigt) tacklar orsaken till drickandet är sannolikheten att du lämnar en ”bakdörr” medvetet eller omedvetet superstor. Och gör du det har du inte skapat en spärr utan bara matat odjuret och släppt kontrollen till något annat.

Det för oss raka vägen in på problem två och det är att överhuvudtaget göra magi på sig själv. Av ovanstående orsaker finns alltid risken att man ger bort mer (eller mindre) än man tänkt sig när man använder magi med sig själv som mål. Man måste – åter av ovan nämnda orsaker – vara extremt självmedveten för att det ska lyckas som man tänkt sig (särskilt om man använder magi vars mål på något sätt går emot den egna tryggheten och säkerheten).

Och för att använda just missbruk som exempel: Missbruk är jättedåligt men eftersom i princip alla missbrukare missbrukar av underliggande orsaker och – åtminstone inledningsvis – använde missbruket för att hantera det man upplevde var en ännu större fara så kommer det en undermedveten motreaktion mot det du försöker uppnå med magin. Det är en stark undermedveten skyddsfunktion som är direkt skadlig och den är ungefär lika stark som lusten att ta till flaskan. I klartext – chansen att du lyckas att lägga den här förhäxningen på dig själv är ungefär lika stor som att du klarar att inte dricka till vardags.

Det är därför man behöver sin häxcirkel (eller coven) på engelska – alltså den grupp wiccor som bildar en enhet. Man låter gruppen står för besvärjandet så att man inte kan lura sig själv.

OM man ska göra den här typen av magi på sig själv finns det ett antal mycket viktiga regler man MÅSTE följa för att ens våga sig på detta. Jag kommer inte ens dra alla här eftersom de skiljer sig beroende på vilken form av magi man tillhör men grunderna är lika för alla:

1) Allting som används i ceremonin skall vara RENT. Det betyder inte bara nyskrubbat, avtorkat och rent – rent – det betyder också att den som genomför ceremonin ska vara ren. (magiskt sett översätter det till MINST 3 dygn av fasta och avstå från orena produkter (inte fasta som i svält utan fasta som i fastmånad – ren mat, rena handlingar, rena kläder). 3 dagar är dessutom bara för akutfall – den egentliga lägstanivån är 7 dagar. SÅ frågan är här – fixar du 7 dygn utan stimuli, huvudvärkstabletter, alkohol, redbull, hamburgare, cigg och allt annat nedbrytande. Och så nästa fråga OM du gör det – finns det inte en bättre väg till nykterhet än magi???.

2) De ”smutsiga” ingredienser du vill använda måste också vara rena – dvs förvaras i rena kärl, kniven för att blöda dig med måste vara ren och allt måste flyta på metodiskt och medvetet. Tappar man fokus i tanken för en sekund finns risken för självbedrägeri och – hallå expressväg till undergången!

3) Tillfället man genomför ceremonin på måste vara rätt (helst – detta kan man göra avsteg från när man är absolut tvungen och/eller är extremt skolad, vi pratar Merlin-nivå skolad). Tillfället beror dessutom på vad du vill uppnå. I fallet med missbruk så ska det vara när de aspekter (astrologiskt) som STÄRKER missbruket är som starkast. Det är då du måste övervinna och binda monstret för om du gör det när suget är som svagast kommer din flaska inte klara att hålla energierna när de sedan växer starkare än kraften du la ner på sigillen.

Ledsen att göra det här tufft för dig men du måste förstå effekterna av detta – det du vill skapa är ett magiskt direktverkande antabus. Problemet är att precis som med antabus finns det ett pris. Faller du så kommer du falla hårt, skillnaden är att där antabus får dig att må som skit om du försöker dricka kommer din wicca-flaska få dig att må strålande när du dricker – hela vägen ner i graven.

SÅ slutligen – innan jag kommer med en del magiska tips på hur du kan göra för att lyckas – lyckas fort och lyckas säkert – vill jag prata lite om innehållet i din wicca-flaska. Det du biner det onda till är genomgående goda saker men i en negativ betydelse.

Wicca handlar om att använda moder jords helande krafter och ”spä ut” våra tillkortakommanden i hennes hav av godhet.

Det är därför Wiccaceremonier sker utomhus och det är därför allt du räknar upp är goda saker.

Urin är rent och nödvändigt, blod är livgivande och det starkaste bandet mellan människor, naglar och hår är medium för växande och liv. Ametisten är en sten med starka positiva egenskaper och en mycket bra fokalpunkt (tänk katalysator som får allt det andra att anta samma magiska ”värde” vilket gör att man slipper mäta exakta mängder av allt som traditionella skolmagiker ofta tvingas göra)

Det du gör sedan är att du mixar in uppenbart negativa saker som krossat glas och delar av växter med specifika skyddsfunktioner som törnen med en ”laddad” mörk lapp.

Det du har skapat nu är inte Wicca – det är snarare Santeria eller Voodoo – och inte den goda sidan av saken heller.

OM jag skulle göra en förbannelse och få någon att dricka ihjäl sig skulle jag välja EXAKT de ingredienserna du räknat upp eftersom i den blandning och med den metod som du beskriver skapar det en perfekt storm där allt det personliga (urin, blod, hår, naglar) blandas med allt det moder jord kan erbjuda som skydd (jord, vatten, salt, kristall) och allt det som skadar och bryter ner (alkohol, törnen, krossat glas) i en sigillerad butelj som hindrar jordens helande krafter att späda ut blandningen.

Som sagt – det kan funka MEN du MÅSTE fånga allt och du MÅSTE vara helt ren när du skapar flaskan – annars har du garanterat gjort dig den värsta otjänst du kan göra.

’Nu till positivare ”magi” som kommer hjälpa – Om du är inne på Wicca – hitta en cirkel! En stödgrupp är vägen ut ur detta för ska du använda magi behöver du vägledning.

De kristna har en motsvarande ”magisk” grupp – tolvstegsprogrammet! Och JA jag vet att det inte är "kristet" längre – men grundprincipen är exakt kristen och exakt lika som i både Wicca och – faktiskt – modern terapi. Den innehåller moment av bön och att erkänna att monstret är större än man klara själv. Man MÅSTE ge upp sig själv i något större för att lyckas. Man MÅSTE få självinsikt för att lyckas. Man MÅSTE hitta och möta orsaken till sitt fall innan man kan besegra symptomen.

Så det som det kommer ner till med missbruk just är ALLTID – man vinner inte själv! Man vinner genom att naken erkänna för sig själv och andra att man har problem och att man med deras stöd kan hitta vägen upp till ljuset.

Om det sedan är bokstavligen naken i en häxcirkel i en skog, själsligt naken i en stolcirkel i en församlingsgård, mentalt naken på en soffa hos en psykolog eller i total nakenhet ensamhet framför den guddom man tillerkänner sig i meditation eller bön spelar mindre roll. Att hitta och erkänna problemets rot är nyckeln och ett tips på vägen att hitta den är detta – så länge du skäms för det du lider av och döljer det för din omgivning och dina närmaste – så länge har du en hel del letande kvar att göra.

Jag är ledsen att jag problematiserar din Wicca-flaska men den typ av seriöst kraftfull magi som du är på väg att ge dig in på kommer alltid med ett högt pris. Gör man rätt är det en effektiv quickfix men riskerna är extrema i jämförelse med att helt enkelt gå den breda, upplysta, vägen och söka hjälp.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page