• Tor

Magi som medel mot missbruk

Jag har gjort wicca bottles tidigare, men har experimenterat med mycket annat och Jag har fått smaka, så är lite försiktig. Min fråga är om det blir en positiv effekt mot alkohol problem för mig om jag blandar i allt det ”vanliga” som spott urin blod naglar, salt, ametister(läste det var bra mot missbruk) alkohol,vassa glasbitar, spikar, taggar mm och en mörk lapp skrivet med svart penna ”alkohol med ett kryss över???” Tack!

Gypsy


Magi, amuletter och besvärjelser kan vara snabba genvägar - men de kommer med risker och kostnader

Svar: Hej, det är Hanna som är bäst på häxeribiten men när det kommer till besvärjelser av denna typ är jag tillräckligt väl verserad för att kunna ge ett bra svar.

Till att börja med – det du försöker dig på här är en väldigt mörk variant av wicca som jag känner mig lite osäker på om det är rätt väg för dig. SÅ innan jag ens går in på att recensera ditt val av metod och ingredienser så behöver vi titta på för och nackdelar med metoden i sig.

Det du försöker dig på här är att binda det onda i dig till ett yttre kärl och ”spärra in det” en ganska bra metod MEN den har två stora baksidor.

Fördelen är naturligtvis att du snabbt och effektivt samlar allt det onda i en fokuspunkt och OM du lyckas fånga alla sidor och aspekter av missbruket i flaskan och försluter den så är du definitivt ”fri” så länge sigillet håller och flaskan är trygg. Tanken här är att separera hela problemet från dig och vara av med det.

Svårigheten är att om du missar något – till exempel roten till vad som driver missbruket eller glömmer någon ”trigger” som leder dig in i en missbruksspiral så är risken att det du istället skapar en ”motor” för fortsatt missbruk – en koppling till den svarta viskande rösten som du nu inte kan skydda dig mot alls eftersom den knyter in direkt bakom dina spärrar.

SÅ för att beskriva respektive problem i detalj:

Det första är att för att det ska funka (och jag vet att det nu låter som om jag upprepar mig och det gör jag också eftersom det här aldrig kan sägas nog tydligt) MÅSTE du lyckas få in allt det som lockar och alla skäl som gör att du dricker i flaskan. Och som missbrukare är det extremt svårt. För det första vet de allra flesta inte om vad som är rotskälet – inte utan terapi, hjälp i program eller en oerhört utvecklad självinsikt. En så stark självinsikt att OM du hade den skulle du redan löst problemet och inte behöva göra flaskan alls..

Misslyckas du med detta så är det du har skapat exakt det jag skrivit ovan – en motor för missbruket – som nu lever sitt eget liv och inte är bundet av de rutiner, vanor och ”spärrar” som du använder för att kunna fungera runt ditt missbruk utan att ditt liv havererar. Det innebär att nyttan (en ”quickfix” på ett stort problem) måste ställas mot risken (en expressväg rakt ner i undergången).

Den andra sidan av samma problem är en förlängning av samma resonemang och på sätt och vis andra sidan av samma mynt – Du använder missbruket för att fly från något eller hantera något. Tittar man på missbrukare finns det alla sorter från självmedicinering för att hantera smärta, dämpa sinnesintryck eller hantera självbild till självskadebeteenden och regelrätt självbestraffning (ja att dricka sig full i undermedveten avsikt att göra bort sig är inte helt okänt även om det är ett av de ovanligare motiven) Och det gör metoden med en wicca-flaska ännu farligare. Missbruket vill inte upphöra och om du inte först (eller samtidigt) tacklar orsaken till drickandet är sannolikheten att du lämnar en ”bakdörr” medvetet eller omedvetet superstor. Och gör du det har du inte skapat en spärr utan bara matat odjuret och släppt kontrollen till något annat.

Det för oss raka vägen in på problem två och det är att överhuvudtaget göra magi på sig själv. Av ovanstående orsaker finns alltid risken att man ger bort mer (eller mindre) än man tänkt sig när man använder magi med sig själv som mål. Man måste – åter av ovan nämnda orsaker – vara extremt självmedveten för att det ska lyckas som man tänkt sig (särskilt om man använder magi vars mål på något sätt går emot den egna tryggheten och säkerheten).

Och för att använda just missbruk som exempel: Missbruk är jättedåligt men eftersom i princip