• Tor

Möte i drömmen

Jag hade en ovanlig (för mig) dröm i natt. Jag pratade med en person (en man) som jag har pratat med tidigare i mina drömmar. Jag kan se utseendet och känner liksom igen honom i drömmen, men jag har inte sett honom i verkliga livet så att säga. Aldrig sett någon som liknar honom heller. Hur som helst så sa han till mig att en person i min närhet kommer att gå bort. Jag svarade att "skräm mig inte så". Då svarade han: "men det visste du redan innan jag sa det". Jag svarade "ja, just det ja". Jag kände mig inte heller rädd.

Är denna typ av dröm ett sätt för hjärnan att "tömma" och rensa bort eller har det någon verklighetsförankring eller någon annan symbolisering ?

"Stumpan"


Han kan vara en skyddsängel eller en undermedveten projektion

Svar: Utan att vilja skrämmas måste jag säga att just den här typen av drömmar där en person, som man träffat förr men bara i drömmen, oftast är förebådande. Det råder delade meningar om den här typen av uppenbarelser är "skyddsänglar" eller "bara" projektioner av det undermedvetna” men under alla omständigheter är det att ta på visst allvar. Min uppfattning är att det är både och. Det är vanligt att ens undermedvetna tar sig gestalten av en människa för att det ska bli lättare att förstå och för att man inte ska känna sig kluven när man argumenterar olika saker med sig själv, men det är också vanligt att yttre kunskap förmedlas genom en bild av en person. Jag gissar att det lite beror på vilken information det är man får och det finns också tecken i deras yttre som avslöjar om det är en bild av jaget eller en bild av någon annan. Nå just i ditt fall är ju inte VAD han är det viktigaste utan vad han sa. Bli inte förvånad om det stämmer men känn heller ingen skuld, varför du inte ska göra det kommer vi till om en lite stund. Minns det här - ingenting är helt förutbestämt - det gör att det du drömde, om det ens är sant och inte bara en dröm chansen för det finns, går att ändra. Det bästa sättet är att du försynt (du vill ju inte skrämmas och inte heller verka "knäpp") berättar om din dröm, säger att du är orolig och på grund av din oro önskar att han är försiktig och gärna tar en hälsokontroll. Låt det stanna vid det till att börja med för nu har du startat den personens egen oro och vaksamhet. Chansen att han är försiktigare har just ökat och även om han inte går till doktorn idag, kanske han gör det om han känner sig lite krasslig imorgon.

Om det nu inte går att avstyra det du drömde om ändå ska du inte känna skuld, det jag visade på nu är möjligheterna som finns att förmedla din kunskap till honom men DET FANNS ALDRIG ETT KRAV PÅ ATT DU SKULLE GÖRA DET. Din kunskap fick du för att kunna hantera dina känslor, att vara förberedd (om det nu inte bara var en dröm) och att få en möjlighet att hantera sorgen för ditt undermedvetna har redan börjat - i ditt inre har du redan känt efter lite smått hur det skulle kännas om den här personen gick bort och OM det sedan händer är du lite mer redo och kan därför vara ett bättre stöd, både för dig själv och din omgivning. Om det var meningen att personen du drömde om skulle få meddelandet skulle makterna inte lägga bördan på dig - Han skulle få drömmen istället, mycket tydligt och troligen tre nätter i rad

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla