top of page
  • Skribentens bildTor

Många tankar, många frågor

Hjälp mej!!! Jag är en deppig tjej på 24 år som har mängder med frågor och problem. Men jag kommer väl inte på alla nu, så jag ska försöka att ta det lite lugnt!!! Jag har haft mag- och tarm problem sen jag gick i lågstadiet, mycket p g a att jag blev mobbad (var dålig på att läsa och var tjock)!!! Jag trivdes inte alls i skolan! Och har haft psykiska problem sedan dess. De senaste åren har jag varit mycket fascinerad av horoskop, och övernaturliga grejer. Nu tycker jag nästan att jag har blivit lite väl besatt!!! I alla fall när det gäller killar och vilka man ska passa ihop med enligt horoskopet ... Jag dras ofta till vädurar men passar inte med dom!!! Fast det har inte gått så långt så jag har gjort slut med en kille bara för att han har fel stjärntecken ... Jag är nämligen rädd för att binda mej också!!! P g a att just en vädur krossade mitt hjärta för några år sedan. Varför ville han inte ha mej längre??? Jag vet att han fortfarande har känslor för mej, passar vi ihop?? För ett tag sedan träffade jag en "gammal bekant". Han påstår att han älskar mej, jag tycker att det går lite fort för vi har träffats ungefär 3 gånger de närmaste 4 åren och då endast när han har varit full!!! Hur ska jag veta om jag INTE är intresserad av honom eller om det bara är så att jag är livrädd för att binda mej!?!? Vad ska jag ta mej till, han är ju verkligen jätteseriös. Kommer jag någonsin att kunna lita på någon igen? Det är även en annan kille som är jätteintresserad av mej, men han dricker för mycket. Han är jätteblyg. Ska jag satsa på honom? Han påstår att han är den enda rätta för mej!!??? Just nu har jag kärat ner mej i honom, jag tänker inte på något annat än han, men jag vet inte vad jag ska göra åt det för han påstår att han inte är intresserad längre!!! Och det kan jag förstå för han har velat ha mej i 1 och ½ år!! Sedan har vi D. som också är vädur, jag har varit intresserad av honom, men nu vet jag inte ... Vet inte heller vad han tycker om mej! Och K.? Han är också vädur!!! Honom är jag jätteintresserad av om hjärtat får bestämma, men inte om hjärnan får bestämma, han verkar vara en Casanova. Jättesöt men vill inte binda sej!!! Det finns även 2 till killar som jag tycker om, M. som har varit intresserad av mej (fast han är upptagen nu), kommer det någonsin bli något mellan oss? Och R. fast han är mer som en kompis, jag vet inte riktigt vad jag tycker om honom! Kommer det bli något mellan oss? Kommer jag någonsin att träffa någon som jag passar bra ihop med? Och nu har jag räknat upp så många så jag känner mej helt desperat!!! Sedan några månader går jag i zonterapi p g a magen och jag har förändrat mej en hel del sedan dess, blivit mer öppen!!! Men jag undrar om jag snart får leva ett normalt liv?! Ska jag plugga vidare!?! Funderar på att bli förskollärare. Är det någon mening, eller ska jag plugga till något annat? Jag har lite läs- och skrivsvårigheter och får dåligt självförtroende när jag sätter mej bakom skolbänken!! Vad passar jag som? Jag vill flytta hemifrån, men det har jag provat och jag klarar inte av det!!! (just nu ekonomiskt) Men jag vill absolut inte bo hemma hos mina föräldrar längre?? Jag vill även ha en kille, men så fort någon närmar sej backar jag ... Kommer det att lösa sej tror ni?? Sen har jag en fråga som jag har undrat länge: Det var ca 14 år sedan tror jag ... jag drömde att huset skulle brinna ner. Och var så rädd så jag grät ... detta hände ca 3 ggr tror jag. Men sen några gånger så stod det ett blå gestalt i min dörröppning ... Jag kan se henne framför mej fortfarande!!! Vem var hon?? Hon påminde om döden, fast hon hade ingen lie och var blå!!! Jag blev jätterädd och gömde mej under täcket tills syret tog slut!!! Mamma har nu i år berättat att det har "spökat" hos oss mer än en gång!!! Och min lillasyster är övertygad om att det spökar i datarummet. Jag har sett spöket ca 3 ggr det var bara en vit suddig fläck som åkte i hennes rum. När jag skulle visa mamma var det borta ... sen tittade jag in en gång till för jag trodde att det var en reflex eller något sånt men då åkte spöket åt andra hållet!!! Vem är det och vad vill han ... Vårt hus var nybyggt när mamma och pappa flyttade in!!! Är det byggt på någons lik?? Jag har även svårt att få vänner, är lite av en ensamvarg. Tycker ofta om att vara ensam, men hatar det samtidigt. Jag har bara en riktig vän och jag känner att jag behöver mer, men jag vet inte hur jag ska göra. Det är så svårt och det beror mycket på min mage som krånglar så jag blir osäker. Kommer min vänskap till min kompis att hålla? Vi är ganska trötta på varandra ibland!!! Kommer jag få mer äkta vänner snart? Jag undrar med om ni vet någon som kan spå i händer och kort som bor i södra Sverige, hade givetvis åkt till er om det inte hade varit så långt!!! Min mamma hade hört hon någon duktig tjej nere i Ronneby, men eftersom vi inte vet vad hon heter så det är lite svårt att hitta henne!! "Kram Blondy!!!"Svar: Just för att undvika orättvisor låter vi slumpen avgöra vilka frågor vi svarar på. Vi kan helt enkelt inte sitta och hålla reda på vem som skrivit hur många gånger, det skulle ta för mycket tid. Följden blir att vissa har tur och får flera svar inom en kort tid, andra har mindre tur och måste ha tålamod. Vi tycker ändå det är den bästa lösningen.

Med bara ditt födelsedatum att gå på kan jag tyvärr inte rita upp ditt horoskop exakt, och det gör också att jag inte kan använda astrologin för att försöka spåra dina magproblem, inte heller kan jag säga något om dina yrkestalanger.

Vad jag däremot kan säga är att det inte är så märkligt att du dras till Vädurar. Människor är ganska komplicerade varelser. Soltecknet (i ditt fall Kräftan) beskriver den övergripande personligheten, och Vädurar och Kräftor drar sällan jämt eftersom båda vill vara nr 1 och ingen vill ge sig. Så fungerar det oftast i ytligare kontakter. Men när vi letar partner tittar vi efter mycket annat också, t ex sådant vi finner sexuellt attraktivt eller som på ett bra sätt täcker behov som vi har (om man t ex behöver bli ompysslad letar man kanske efter någon som verkar mjuk och pysslig, en Fisk exempelvis eller någon med Ascendenten i Fiskarna). Vanligt är att man letar efter någon som passar med ens Måne - och det är troligen exakt det du gör. Du har nämligen Månen i Tvillingarna förutsatt att du är född efter 02:40. För övrigt är det inte säkert att du är Kräfta heller; är du född efter 18:18 är du faktiskt Lejon. Du är under alla omständigheter född "på hornet" och därför kan du förmodas ha drag från båda dessa tecken. Lejon passar, till skillnad från Kräftor, generellt bra ihop med Vädurar ...

Men det jag tror att du gör, är att du letar efter någon att spegla dina känslor i. Du är osäker på dem och har svårt att få grepp om dem (känslorna), och därför letar du efter någon med väldigt klara och entydiga utspel (som en Vädur); nästan någon som kan tala om för dig vad du känner. Som din Vattuman t ex som säger att han är den ende för dig - på ett plan vill du hemskt gärna tro honom därför att det skulle få dig att må bättre.

Att vara intresserad av astrologi och det övernaturliga är såklart inte fel. Fast skall du lägga någon större vikt vid det behöver du större kunskaper, att bara utgå från Soltecken t ex blir ingen glad av. Tyvärr är det ont om bra litteratur i ämnet, särskilt böcker som inte omedelbart vräker ur sig tvåhundra underliga fackuttryck redan i förordet. Stefan Stenudd har skrivit en astrologibok - "Ställ och tolka ditt horoskop" - som är väldigt bra och inte alltför svår. Den finns på Nätet också. Kommer inte ihåg URLen riktigt och hinner inte slå upp den just nu ... men jag tror att det var www.astrologi.nu.

Åter till kärleken. Den man lättast drar jämnt med är alltså inte så ofta den man söker i kärlek. Det beror naturligtvis på hur det egna horoskopet är komponerat. Därför kan man generellt säga t ex att en Oxe och en Skorpion passar bra ihop ... men om Skorpionen då har Månen i Skytten blir kombinationen genast något sämre, för en sådan Skorpion vill känna sig väldigt fri och det är kanske inte den känsla en Oxe ger i första hand.

Jag vill inte gärna jämföra dig med alla killar du räknade upp. Delvis därför att det skulle ta mig flera timmar ... timmar jag inte har just nu. Delvis därför att du inte hade säkra födelsedata på alla och då blir det orättvist mot dem som jag knappt kan säga något om. Det är hur som helst lite väl många egentligen, jag är lite rädd att du kan få svårt att hitta en seriös kärlek i detta myller av killar. Det verkar inte vara ditåt du är på väg just nu ... du tittar mer runt efter någon som är intresserad av dig, och du vill inte gärna ta risken att vara den som tycker mest om den andre. I det läget brukar det vara bättre att vara singel ett tag, komma i bättre balans med sig själv. Att lära känna sig själv genom andra är sällan bra ... Om du ställer in dig på att komma på egna fötter, skaffa egen bostad, reda ut din ekonomi e t c tror jag att chansen är mycket bättre att du kan gå in i ett fungerande fast förhållande efteråt. Att du blev så sårad är synd, men det kommer inte att hindra dig från att finna kärleken. Den har bara inte så mycket plats i ditt liv just nu. Du borde unna dig att koncentrera dig på dig själv ett tag helt enkelt.

Vad gäller att flytta hemifrån - du kanske kan hyra ett rum hos någon, eller dela bostad med en kompis? Det är mindre dyrt, roligare, och dessutom ett bra mellansteg när man flyttar hemifrån. Betydligt bättre än att direkt flytta ihop med en kille tycker jag personligen (fast jag kanske är partisk - jag började själv med att bo i källaren hos en hemskt trevlig dam i Enköping).

Nu till dina mer ockulta frågor. Den blå damen du såg skulle ha kunnat vara Döden i och för sig. Döden har många gestalter, en av dem är gudinnan Hel som oftast går klädd i vitt men ibland även i blått. Man känner igen henne på att hennes ansikte är till hälften levande och till hälften dött (Hels prästinnor var ofta sminkade med halva ansiktet svart eller blå och andra halvan vit). Hon motsvaras av Persefone i den grekiska mytologin. Mina tarotkort vill av något skäl inte säga exakt vad du såg. Det är inte för att det är farligt på minsta vis, snarare för att den du såg kanske är skygg och inte vill att du skall veta vem hon är, om hon är en skyddsängel eller en förmoder till dig eller vad hon nu kan vara. Så du behöver inte oroa dig, men det vore en god idé att inte snoka. Hon är välvillig och dyker kanske upp igen om du behöver henne (drömmen du drömde tyder på hastig och troligen oåterkallelig förändring, något som antagligen oroade dig).

Ert hus är inte byggt på någons lik men det finns faktiskt spöken i det. Du kanske kan hitta orsaken på biblioteket för det ser ut som om ert hus står på en gammal kultplats. Återigen är det ingen fara, tvärtom skyddas huset av detta. Men det vore inte så bra att hålla seanser eller göra "anden i glaset" hemma hos er, det är bättre att inte störa de här andarna. De är inte osaliga per se och det klokaste är att lämna dem ifred och låta dem skydda platsen - det är deras uppgift.

Nya vänner tror jag att du lättast får genom någon hobby. Men just nu har du annat för dig säger mina tarotkort och du bör hellre vända dig inåt än utåt ett tag.


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page