top of page

Många förändringar på en gång


Jag har så många frågor. Killen jag dejtar är härlig men han lever rätt intensivt, hinner han ens ha ett förhållande och kommer han att vilja ha ett med mig? Kommer jag att få lägenheten som jag vill flytta till? Snart? Ska jag leta efter ett roligare jobb eller satsa på en utbildning istället? Kommer min lillasyster att klara sin uppkörning? Och så borde jag träna mer men jag vet inte vad som vore kul. Var skulle jag hitta bra träningskompisar?

"E G"


Svar: Du behöver, till att börja med, lite mer ro i ditt liv. Det är därför det är en skog på bilden. När man står mitt i ett dussin olika beslut, som du gör, så är det väldigt viktigt att också ta en paus ibland så att man hinner tänka efter och samla sig. Annars kan hastigheten leda till oövertänkta beslut som man senare ångrar. Se till att du hämtar andan ibland. Olika metoder passar för olika människor. Jag stickar, eller läser en bok. Andra saker som fungerar för många är promenader, gärna ute i naturen. Eller en bunt veckotidningar och en kopp gott te. Du vet bäst själv vad som får dig att "landa".


Nu till dina frågor i tur och ordning. Det blir svårt att ta det till nästa nivå med killen du dejtar. Ni passar ihop men har ingen tid över för varandra. Det kan hjälpa att prata om saken, ni trivs ju båda bäst med aktiva människor och kanske kan ni planera er fram till en version som fungerar. Men det händer inte av sig självt. Kommunicerar ni inte så kommer det rätt vad det är bara att rinna ut i sanden, trots att ni passar fint ihop och tycker om varandra.

Du kommer att hitta en annan bostad som du trivs bättre med. Den ligger inte så långt från lägenheten som du pratar om.

Det är vettigare att satsa på en utbildning än på ett nytt jobb, men bara om du hittar en utbildning som du verkligen brinner för. Just nu är du snarare ute efter omväxling än ett livsmål. Du kan gott låta det vara så en stund, du är ju väldigt ung.

Jag kan inte svara på hur det går för din lillasyster, det måste hon fråga själv i så fall.

Träning är nyttigt men samtidigt är ditt liv redan fullt av aktiviteter. Korten säger att du redan har ett intresse som skulle kunna innebära träningstillfällen tillsammans med vänner. Det är nog en bättre idé än att börja med en sak till.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page