top of page
  • Skribentens bildTor

Lyfter relationen?

Hej! Jag undrar hur mitt liv kommer se ut framöver med mina barn och sambo? Jag och min sambo har haft det väldigt fram och tillbaka...

K


Det finns en framtid men den kräver gemensamma insatser.

Svar: Det här kommer inte lösa sig av sig själv men det vet du redan och det är nu under hösten som du faktiskt har de bästa förutsättningarna att hitta en lösning som passar er alla för du är ovanligt stark under de kommande 6 månaderna och det gör att du inte bara orkar med vardagen utan också se till vad du verkligen behöver och vad din familj behöver samt ställa de krav som är nödvändiga för att nå dit.

Du är inte konfliktbenägen men du är stark så det finns goda förutsättningar för att det ska bli en solskenshistoria av detta och ge er en riktigt bra framtid tillsammans.

Det första som krävs är att ni båda är överens om att ni har bekymmer.

Det andra att ni båda kommer ihåg vad ni hade och vad ni faktiskt fortfarande har och att det är något ni båda vill ha igen och behålla i framtiden.

Med detta gjort har ni en bas att stå på när ni går vidare och fortsättningen kräver att ni får yttre hjälp.

Det ni behöver är inte råd och tips eller att någon talar om vad ni ”ska göra”. Det ni behöver är att prata med varandra på ett sånt sätt att den andre inte bara hör orden utan förstår vad de betyder och drar slutsatser av dem och den lättaste vägen att göra det är att prata med varandra med en erfaren medlare som kan hjälpa till att styra samtalet.

Kolla i närområdet efter en familjeterapeut (gå gärna via hälsocentralen de kan ofta hjälpa till och dessutom finns det en chans att ni kan få en remiss så att det blir billigare) och prata med denne om era utmaningar. De har erfarenheten som krävs och är ofta oerhört skickliga på att få människor att se på både sig själva och andra med nya ögon.

Ni behöver en nystart för att hitta det ni haft men också det ni kan få och börjar ni nu under hösten har ni väldigt goda chanser.

Dock med en varning – det kommer en period, dels under hösten men framför allt i vinter (februari-mars), då det känns bra motigt. Tar ni er igenom det är framtiden er för det väntar ett rejält kärlekslyft från slutet av mars 2021.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page